Constantin Rădulescu: Nodurile din Vâlcea ale Autostrăzii Sibiu – Pitești, de la Perișani și Câineni devin o certitudine

Președintele Constantin Rădulescu s-a întâlnit joi, la Ministerul Transporturilor, cu Sorin Grindeanu, unde a susținut necesitatea realizării a două noduri de importanță economică și socială, la Perișani și Câineni, la autostrada Sibiu – Pitești.

”Azi, am avut o întâlnire cu ministrul Sorin Grindeanu  pe  tema Autostrăzii Sibiu-Pitești și  realizarea unor noduri de noduri în Perișani și Câineni. Precum și preluarea, de către CNAIR, a Podului de peste râul Olt din zona Cornetu (unde este prevăzut nod rutier) și a unui sector de drum județean (porțiunea care merge paralel cu râul Olt), în vederea modernizării și lărgirii.

Acestea au fost principalele teme de lucru la întâlnirea pe care am avut-o astăzi la Ministerul Transporturilor, întâlnire pe care am solicitat-o domnului ministru Sorin Grindeanu și la care a participat și directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Autostrada Sibiu-Pitești nu trece pe deasupra județului și tocmai de aceea, periodic, am întâlnire cu firmele care au câștigat licitația de proiectare și execuție a Secțiunii 2 Boița-Cornetu a autostrăzii, dar și cu autoritățile statului implicate în acest proiect. Am adus la cunoștința domnului ministru Sorin Grindeanu și a domnului director CNAIR, Cristian Pistol, solicitările cu privire la realizarea unor noduri de circulație în zona Perișani și Câineni.

Totodată, zona de descărcare de la Cornetu presupune tranzitarea podului de peste râul Olt de către tot traficul de pe autostradă. Am prevăzut că vor exista probleme și, tocmai de aceea, am solicitat modernizarea și lărgirea podului, la fel și a drumului de legătură. Toate temele noastre vor fi comunicate proiectanților și instituțiilor statului care gestionează acest proiect. În ceea ce ne privește, atât eu, cât și colegii mei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean, vom da tot sprijinul pentru acest proiect de interes național și de o importanță vitală pentru județul nostru”, spune Rădulescu.

La rândul său, ministrul Grindeanu a menționat că autoritățile vâlcene au dreptate în argumentele prezentate în cazul celor două noi descărcări (Perișani și Câineni), astfel încât aceste două noduri vor fi propuse pentru finanțare într-un pachet ulterior de infrastructură.

Menționăm că în proiectul inițial aflat în lucru al Austostrăzii Sibiu – Pitești, în județul Vâlcea, pe aproximativ 50 de km, nu există decât un singur nod de descărcare și anume la Cornetu, deși autostrada traversează alte două comune mari și importante, Câineni și Perișani, ambele fiind în prezent importante noduri rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *