Constantin Rădulescu: “Guvernarea PSD a deblocat banii europeni înghețați pe timpul lui Dacian Cioloș!

De 3 ani, se tot vorbeşte despre un calup de drumuri judeţene, majoritatea pe malul stâng al Oltului, care ar fi primit finanţare europeană.  Toate aceste drumuri extrem de importante pentru transportul în judeţul Vâlcea „au pierit” însă în timp din calcule, nimeni neştiind care mai este soarta acestora.

Este vorba de DJ 678 Limita Județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea“, în lungime de 38,554 km.

Acest drum este foarte util pentru că devine o alternativă de trafic Nord-Sud, Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea sau mai extins, Slatina – DN 7, asigurând traficul de mărfuri dinspre Oltenia de sud spre Ardeal, pe malul stâng al Oltului, paralel cu DN 64. Mai mult, drumul de pământ din zona Budeşti – Galicea va fi astfel asfaltat.

Al doilea drum  este DJ 703G Jiblea – Sălătrucel – Berislăvești – Robaia – limita jud. Argeș”, în lungime de 12,65 km;

Acesta nu numai că asigură o legătură directă dintre judeţul Argeş şi Valea Oltului, scurtând distanţă dintre capitală şi staţiunea balneară Călimăneşti. Dar va fi şi legătura dintre viitoarea Autostradă şi staţiunea vâlceană. Să nu uităm că asta împlică şi refacerea drumului de pământ din zona Robaia.

Al 3-lea drum este DJ 678 A DN 64 (Tătărani) Brătia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predești – Corbii din Vale – Popești – Ginerică – Limita Jud. Argeș.

Acest drum scurtează drumul spre capitală a tuturor comunelor din sudul judeţului Vâlcea, prin Nicolae Bălcescu şi Milcoiu.

Toate aceste 3 proiecte erau blocate în sertarele guvernului Cioloş, afirmă preşedintele Constantin Rădulescu.

„Vestea bună este că Ministrul Fondurilor Europene a identificat un mecanism pentru deblocarea a circa 1 miliard de euro din fonduri europene pentru proiecte de infrastructură județeană. 
Accesarea efectivă a acestor fonduri începe din ianuarie 2018, iar lucrările trebuie finalizate în 5 ani, ceea ce înseamnă că toate drumurile județene din țară vor fi refăcute. Cred că prin acest demers arătăm că noi PSD știm să guvernăm țara, inclusiv faptul că generăm proiecte majore și atragem fonduri europene. 
După cum am mai informat cetățenii județului Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea a depus documentaţia aferentă celor trei proiecte selectate spre finanţare, în cadrul POR 2014-2020. Voi monitoriza personal toate formalitățile, astfel încât județul Vâlcea să acceseze fondurile pe care le-am solicitat pentru modernizarea acestor drumuri”, spune preşedintele CJ Vâlcea.

Veştile bune în ceea ce priveşte infrastructura de drumuri judeţene nu se opresc aici, din cele 13 drumuri depuse pe PNDL II, 8 au fost parţial sau integral achitate iar 5 sunt în procedură de DALI, SF, urmând ca după semnarea contractelor la minister să intre în licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

Astfel este vorba de 5 drumuri: DJ 677A Şirineasa-Creţeni, 643B Roeşti – Diculeşti, DJ 658 Muereasca – Mănăstirea Frăsinei, DJ 646B Frânceşti – Pietari şi DJ 701D, Mălaia – Petrimanu.

Din nou este vorba de 5 drumuri extrem de utile din punct de vedere economic şi turistic pentru Vâlcea:

DJ 677A asigură o legătură directă între Vâlcea de Mijloc şi Vâlcea de Sud, DJ 643B este o variantă pentru DN 65C dar mai nou va asigura legătura cu zona agroturistică Măciuca şi spre noua Mănăstire Sf. Gheorghe din Stăneşti. DJ 658 şi 646B sunt părţi din Drumul Mănăstirilor din Oltenia de sub Munte dar şi asigură legături economice cu bazinul Băbeniului cum e cazul DJ 646B.

DJ 701D este capătul nordic al şoselei Transcăpăţânii, drum care va traversa Munţii Parâng de la Vaideeni.

„Vorbim astfel de o serie de drumuri judeţene care vor intra în reabilitare în anii următori şi care vor pune la punct peste 80% din infrastructura care ţine de Consiliul Judeţean. La asta dacă adăugăm şantierele de pe drumurile naţionale – DN 7A, DN 67B, DN 65C, viitoarea Autostrada Sibiu – Piteşti, putem spune că judeţul nostru intră în altă etapă. O etapă a modernizării, care va aşeza judeţul pe harta investitorilor, devenind unul dintre cele mai dezvoltate din România”, spune preşedintele CJ Vâlcea.

Liviu POPESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *