Constantin Rădulescu: După adresele, memoriile şi insistenţele CJ Vâlcea, în sfârşit, DN 67B a intrat în reabilitare

După zeci de memorii, intervenţii, adrese din partea Consiliului Judeţean, CNAIR a început reabilitarea DN 67B – „Drumul Sudului”, drum naţional care leagă Muntenia de Sud cu Oltenia de Nord, drum care traversează mai bine de 10 localităţi în judeţul Vâlcea, de la est la vest.

„După DN 7 şi Dn 67, cred că acest drum are o importanţă deosebit de mare pentru judeţul Vâlcea, unind municipiul Drăgăşani cu judeţul Gorj şi Argeş, asigurând tranzitul de marfă şi de călători în sudul judeţului Vâlcea, fiind artera comercială a sudului care colectează toate drumurile judeţene de pe axa nord sud dinspre zonă mediană a judeţului. Un drum care nu trece prin aer, ci prin localităţi, printr-o zonă absolut sepctaculoasă, viticolă, agricolă dar şi agroturistică. În cele din urmă CNAIR a înţeles importanţa acestei artere care nu a cunoscut asfalt de dinainte de 1989 şi a început lucrările efective. Nu trebuie omise nici lucrările de consolidare de pe DN 65C de pe raza localităţilor Fârtăţeşti, Lădeşti, Roeşti şi de pe Cotoşmanu, o altă arteră foarte importantă”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Astfel primele lucrări care însumează 10 km de reparaţii pe DN 67B sunt deja executate pe raza localităţilor Măciuca, Fârtăţeşti, Tetoiu.

Este mai mult decât un drum, este de fapt o călătorie în istorie, în frumos, un legământ nescris la Vâlcii și poate de aceea, inspirați au fost cei care l-au construit şi nemernici cei care l-au abandonat.

Un drum, poate cel mai frumos din Vâlcea, un vis care străbate 70 de km de judeţ, care mângâie dealuri, subcarpaţi, priveşte munţii, se scaldă prin patru râuri şi ştie toată povestea sudului.

Drumul de care vorbim, străpunge Vâlcea la Drăgăşani, venind dinspre dealurile înalte ale Argeşului şi traversează Oltul, peste una din cele mai întinse delte formate în ultimii 30 de ani.

De pe acest drum care vine în regatul viilor, se pot vedea coloniile de lebede care cuibăresc în desişurile râului rege. Un drum care vine prin oraşul viilor, al doilea municipiu al Vâlcii, şi ,tâşneşte apoi pe sub culmile viţei nobile spre Vâlcea sudică, Vâlcea care îmbină strugurele cu cireşii şi prunii.

DN 67B este la fel de important pentru Vâlcea de Sud precum e DN7 (Valea Oltului) pentru nord, este axa care uneşte toată treimea de sud a judeţului.

Mai trebuie precizat că Râmnicu Vâlcea Week este revista care a susţinut în ultimul an necesitatea reabilitării acestui tronson de drum naţional

Liviu POPESCU

One comment

  • MINU

    Va felicit personal d-le Liviu Popescu pentru ca ati sustinut acest proiect , felicitari .
    Cu siguranta o sa sustineti pe viitor si alte proiecte pentru judetul Vâlcea .
    Personal cred ca sunteti un ” patriot ” al judetului Vâlcea . Păcat ca din toti ziaristii vâlcii doar câtiva se implica doar din pasiune pentru acest minunat judet . Propun celor in drep daca este posibil infiintarea unui post de consilier pe probleme de promovare a judetului Vâlcea ( daca nu se poate remunerat macar onorific ) unde cu siguranta d-l Liviu Popescu ar merita sa-si desfasoare activitatea pe care acum o face 100% din pasiune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *