Constantin Radulescu: Daca nu se rezolva situația de pe platforma chimica, mă pun în fața protestatarilor și merg cu ei la Bucuresti

Președintele Consiliului județean Vâlcea, Constantin Radulescu a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week că, daca autoritățile centrale nu vor găsi soluții pentru platforma chimica, se va alătura protestatarilor și va merge cu ei la București.

„Sunt vâlcean înainte de orice. Trăiesc aici, alaturi de oamenii noștri. Multi îmi sunt vecini, cu multi am copilărit. Cum sa nu le înțeleg necazurile? Iar interesul nostru este comun, platforma sa funcționeze, locurile de munca sa existe, 50.000 de oameni să aibă ce pune pe masa, să-și îmbrace copiii iar judetul sa prospere. Nu facem politică. Sper că autoritățile centrale sa sprijine demersurile noastre de la Vâlcea, sa soluționeze aceasta situație. Altfel nu am nicio ezitare in a mă pune in fata protestatarilor și a merge împreună la București”, spune președintele Radulescu.

De altfel Radulescu a dialogat timp de trei zile in mijlocul protestarilor informandu-i despre stadiul discuțiilor purtate la București.

Situația de pe platforma chimica vâlceană a devenit destul de tensionată, după ce, Uzinele Sodice Govora au refuzat să semneze contractul de furnizare abur industrial de către CET Govora, motivând o creștere exagerata a prețului.

La rândul ei, societatea CET Govora declară că nu-și mai permite sa furnizeze abur industrial la un preț sub costul de producție.

Lipsa cărbunelui, un accident tehnologic de la Miniera Alunu, prețul prea mare al certificatelor verzi reprezintă un cumul de factori care a dus la acest litigiu comercial.

Uzinele de Soda amenință că pe 18 septembrie vor închide definitiv fabrica, o astfel de decizie ar produce o reacție în lanț cu consecinte sociale pentru 50.000 de vâlceni implicați direct sau pe orizontala de activitatea platformei chimice.

foto: Curierul de Vâlcea

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *