Constantin Briceag de la Valea Mare continuă proiectele pe infrastructură

Comuna Valea Mare este printre primele localități care s-au înscris în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea, fiind astfel prinsă în masterplanul județului în regim de urgență. ”Suntem prinși în regim de urgență în masterplanul ADI APA Vâlcea, s-au făcut ridicările topo, studiul de fezabilitate și, după ce delegăm gestiunea, începând cu luna august, se va scoate la licitație lucrarea pentru extinderea canalizării în satele Pietroasa, Delureni, Bătășani, Mărgineni și Drăganu (cătunul Tortoești), iar cu această lucrare vom avea canalizare în toată comuna. Valoarea proiectului este de 2.200.000 de euro, iar singura condiție este ca noi să delegăm gestiunea, altfel fondurile nu vor putea fi accesate”, menționează edilul.

Toate drumurile vor fi asfaltate

De asemenea, în comuna Valea Mare continuă lucrările de asfaltare  în satele Mărgineni, pe o distanță de 800 de metri, Bătășani, pe o distanță de 300 de metri și se va construi podul din punctul Papa, care face legătura între cele două sate. Primarul Constantin Briceag spune că acum va putea asfalta și satul Pietroasa, în totalitate, deoarece Consiliul Local al comunei nu a acceptat să fie asfaltat înainte de alegeri. „Acum se lucrează la ridicările topo, s-a făcut vizita în teren, pentru a se asfalta toate ulițele sătești care au rămas neasfaltate. Aceste lucrări se vor face în baza unui proiect european pe o lungime de 9 kilometri, iar, cu acestea, toate drumurile din comună vor fi asfaltate în totalitate”, spune Briceag.

Reabilitarea căminelor culturale și refacerea podului peste Cerna

Primarul și-a mai propus și  reabilitarea celor două cămine culturale din satele Drăganu și Delureni, deoarece aceste imobile nu au mai fost reabilitate de zeci de ani. „Vom încerca, pe OG 28, să asfaltăm și cei doi kilometri de drum ce fac legătura între DJ 643B și DJ, precum și drumul de legătură dintre satul Bătășani și cătunul Totești, aici fiind o lucrare mai amplă, deoarece trebuie refăcut și podul care a fost distrus în totalitate de inundațiile din anul 2014. De asemenea, vom continua lucrările la podul peste râul Cerna, care face legătura între comunele Valea Mare și Fârtățești în dreptul satelor Mărgineni din Valea Mare și Giulești din Fârtățești, lucrare începută pe fonduri locale în anul 2000.

Promisiuni de la Prefectură pentru remedierea alunecării de teren din Delureni

Cea mai gravă problemă cu care se confruntă primarul Constantin Briceag de doi ani este alunecarea de teren din satul Delureni. Potrivit declarațiilor sale, alunecarea de teren s-a amplificat în urma ploilor, existând oricând pericolul izolării tuturor familiilor.

”Ploile din ultimul timp au amplificat alunecarea de teren, iar, în urma solicitărilor noastre, s-a deplasat la fața locului o comisie de la Prefectură, după care s-a refăcut dosarul, ajungându-se de la 23 de miliarde de lei la 17 miliarde de lei. Avem promisiuni că, la prima ședință a Guvernului pe situații de urgență, se vor aloca sumele necesare pentru această lucrare de lungă durată”, a încheiat primarul din Valea Mare.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *