Constantin Băzăvan de la PNL o are mică!

Evident că e vorba de reculegere. Reculegerea e mică! De unde ne-am dat seama? Simplu!

Şedinţă de Consiliu Local la Râmnic. 4 voci liberale, de fapt 4 membri PNL. Unul mai guraliv decât altul, evident, dacă nu ar spune prostii, atunci ar mai manifesta şi un dram de inteligenţă. Spunem noi, răutăcioşii.

Cum se desfăşoară o şedinţă de CL Râmnicu Vâlcea? Concis şi direct. Dictatura majorităţii Gută numeşte un proiect, 19 vertebrate aprobă, 4 ţânci în pantaloni scurţi şi cu muci la nas comentează. Ca să se afle în treabă! Unul e prietenul nostru Grig Crăciunescu, omul cu amorul rănit acum doi ani, de când noi i-am spus că legătura dintre el şi politică este exact cum e aia dintre camioanele Roman şi Petre Roman.

Altul este dansatorul şef, omul cu trepidaţiile la vedere, omul din balansoar, mişcăciosul, cel care se băţăie atunci când vorbeşte, pe numele său de botez Constantin Băzăvan.

Pe ordinea de zi se afla un parc. Un parc în Ostroveni, lângă catedrală. Adică în spate, acolo unde zburdă în prezent câinii maidanezi, unde câinii de apartament se cufură şi unde boschetarii boschetează. Un proiect bun, aşadar, prin care se civiliza zona asta. Aşi! Ţi-ai găsit!

Băzăvan, omul nostru de la PNL, a intrat în bâţâială şi a strigat ca un bun creştin, umil predicator, călugăr neofit, apostol prea divin: „Blasfemie! Barabas! Iuda!” A scos agheasma din suflet şi a criticat varianta unor aparate de fitness, montate în viitorul parc.

În sensul că, la fitness, vin femei. Femeile care vin la fitness vin îmbrăcate ca de fitness. Adicătelea, cu formele la vedere. Ceea ce perturbă sfânta treime din interiorul bărbatului, de la suflet până la extensii…

Adică o provocare hormonală care perturbă sangvinitatea unor locuri mai puţin divine. „Îmi strică reculegerea aceste femei care vin la fitness”, spune consilierul Băzăvan.

Stând pe bancă, după predica zilei, vrea să spună Băzăvan, se duce cu gândul la predica nopţii, văzând femeile care se dau în biciclete, trag de fiare… Vă daţi seama cum e smuls Băzăvan din  euharistie, văzând sfârcurile vesele ale vâlcencelor de la fitness?

Îi sare, Doamne Iartă-mă, lui Băzăvan, naiba, anafura din gură, i se scoală lumânarea din ceara topită, iar inima, în loc să se gândească la psalmi, bubuie de dor şi de drag la văzul unor gambe coapte, care se termină sub coapse şi după…

Dincolo de glumă, chiar asemenea ieşiri au parte de un penibil aparte. Băzăvan o are mică!

Reculegerea sau opinia. Nu ştim dacă şi altceva. Dar noi recomandăm domnului consilier să respecte femeile care vin la fitness, chiar dacă se află în spatele clopotului. Că doar ce e frumos îi place şi lui Dumnezeu, aşa e vorba. Dacă Ăl de Sus nu e deranjat de vâlcencele noastre frumoase, atunci şi liberalii apostoli (4!) ar trebui să ştie când să tacă.

Nu de alta, dar vorbesc chiar prea mult şi, de multe ori, inutil, chiar dacă, din păcate, la CL Râmnicu Vâlcea este un dictat absolut.

Dictatul se doboară cu inteligenţa. Aia trebuie să fie mare ca şi…

Apostol Bouloga

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *