Consiliul Local al comunei Malaia nu este de acord cu predarea sistemului de apă către ADI APA Vâlcea

Consiliul Local al comunei Malaia nu este de acord cu predarea sistemului de alimentare cu apă al localităţii către ADI APA Vâlcea, deoarece nu poate aproba o hotărâre care să contravină dorinţei populaţiei. Sergiu Bogdan, primarul comunei a precizat că  « din anul 2000 şi până în prezent s-au cheltuit de la bugetul local peste 30 de miliarde de lei vechi.

Tot sistemul de aducţiune a fost realizat de către noi, fără niciun sprijin financiar, iar acum 90 la sută din populaţie beneficiază de apă curentă, fără niciun cost. Dacă am preda sistemul de apă, populaţia ar trebui să plătească, iar acest lucru nu le va fi absolut deloc pe plac. Bineînţeles, că va trebui să facem o staţie de clorinare a apei, deoarece, aceasta este captată din trei mari izvoare, iar pentru realizarea acestei investiţii va trebui să accesăm prin programul de dezvoltare fonduri europene»

În cadrul altor proiecte, edilul a mai accesat fonduri cu care a reabilitat şi modernizat cele două cămine culturale din satele Sălişte şi Malaia. « Căminele culturale din satele Sălişte şi Malaia au fost reabilitate, modernizate şi dotate cu absolut tot ceea ce este necesar, în baza unui proiect depus la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii. », a menţionat primarul Sergiu Bogdan.

C.P.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *