Consiliul Judeţean Vâlcea nu mai asigură cofinanţarea la o lucrare din Fârtăţeşti

Primăria Fârtăţeşti, obligată să facă credit de 19 miliarde lei vechi

 

În satele Becşani, Nisipi, Gârnicetu, Dejoi şi Şotani din comuna Fârtăţeşti se lucrează la înfiinţarea sistemului integrat cu alimentare cu apă şi canalizare de 11 kilometri.

Nicolae Voicescu, primarul localităţii Fârtăţeşti a declarat că, acest proiect are cofinanţare de la Consiliul Judeţean Vâlcea, iar acum conducerea consiliului nu îşi mai onorează partea de confinanţare.

„Lucrarea este în proporţie de 70% gata, iar conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a răspuns, după 60 de zile, urmare adresei primăriei Fârtăţeşti privind alocarea angajamentului financiar pentru cofinanţare, să contractăm un împrumut bancar. Cofinanţarea se ridică la suma de 19 miliarde de lei vechi şi noi ne aflăm în stadiu avansat cu lucrările. Conducerea Consiliului Judeţean nu înţelege că e vorba de populaţia comunei că sunt 5000 de locuitori şi e cea mai mare localitate din judeţ. Sunt deranjat de acest lucru si, totodată sunt curios dacă şi la alte localităţi unde există cofinanţări, CJ răspunde în acelaşi mod.”, a declarat primarul Voicescu.

Materialul lemnos pentru încălzire în sezonul rece, asigurat din propria pădure

Nicolae Voicescu va începe igienizarea şi curăţirea pădurii pe care o are în administrare primăria şi, astfel, va asigura şi materialul lemnos pentru încălzirea şcolilor, dispensarelor şi a primăriei.

„Avem 48 de hectare de pădure de stejar care a fost rezerva comunei şi este în administrarea primăriei. În fiecare an ne ocupăm de igienizare şi curăţirea acesteia, iar de câţiva ani, asigurăm lemnele pentru şcoli, dispensare şi primărie, pentru încălzire pe timpul iernii. Avem câţiva oameni cu care facem acest lucru, deoarece primăria Fârtăţeşti nu are înregistrate persoane la Legea 416 şi sunt împotriva a da bani de pomană. Aşadar, ne autogospodărim şi, astfel, facem economie la bugetul local”, a adăugat edilul Voicescu.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *