Consiliul Județean Vâlcea lucrează la un proiect pentru refacerea structurii calamitate a DJ703F, drum ce traversează comuna Runcu

Runcu, aflată la interferența județelor Vâlcea și Argeș și la doar 15 km de municipiul Râmnicu Vâlcea, este o comună micuță, izolată oarecum, dar extrem de pitorească, cu un relief desprins din povești. Satele aparținătoare Căligi, Gropeni, Runcu, Snamăna, Surpați, Valea Babei și Vărateci sunt dispuse pe dealuri subcarpatice și formează un adevărat tablou. Paradoxal, asezarea comunei la poalele regiunii muntoase a fost de natură să nu ofere condiții prea prielnice dezvoltării economice.

Drumul principal care leagă comuna Runcu de celelalte localități este vechiul drum al Runcului ce urcă pe malul stâng al Oltului, de la Goranu până la Fedeleșoiu, iar de aici, peste dealul Schit,  plin de gropi și denivelări, trece prin pădurea Pârvești și ajunge la Runcu. După ce traversează localitatea ajunge în ultimul sat Valea Babei, apoi spre Cepari și Curtea de Arges, in județul Argeș. Astfel că, și din cauza faptului că drumul de acces fiind tot timpul degradat, a contribuit la subdezvoltarea economică a comunei, iar oamenii așteaptă de ani de zile modernizarea acestui drum. Cele 2 sate Caligi și Surpați se află la o distanță de 9 kilometri de centrul comunei,  neavând altă cale de acces decât cei 5,5 kilometri  de drum de pământ care face legătura cu drumul judetean 703 F Runcu-Cepari.  Realizarea infrastructurii acestui drum poate, asigura dezvoltarea agroturismului în zonă, dar și legătura mai ușoară între comunele Runcu și Berislăvești, precum și cea cu  Cepari, din judetul Arges.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, cunoaște foarte bine strarea drumului, de aceea, lucrează acum la un proiect pentru refacerea structurii drumului județean 703F, calamitat. De altfel, este pentru prima dată, când, după zeci de ani, în județul Vâlcea s-au inceput modernizarea mai multor drumuri județene.

”Cunosc foarte bine starea drumului respectiv și este pe lista de priorități. Obiectivul meu este refacerea tuturor drumurilor județene. DJ 703F este la fel de important ca și celelalte, mai ales că leagă două județe și va fi și legătură cu viitoarea autostradă Sibiu – Pitești. Se lucrează la un proiect pentru refacerea structurii drumului calamitat din Runcu. În zonele unde este distrus, RAJDP lucrează la studii geo și , implicit, la proiectare pentru intervenție. De asemenea, drumul este trecut și în lista de solicitări pentru obținere fonduri, pe calamități de la Guvern.”, a precizat președintele Constantin Rădulescu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *