Consiliul Judeţean lucrează la o nouă legătură cu judeţul Argeş, prin Runcu

Consiliul Județean Vâlcea a început în acest an amenajarea unei noi legături rutiere care va lega județul nostru de Argeș, un drum care, mai mult, va scurta distanța dintre Râmnicu Vâlcea și județul vecin la nici 13 kilometri.

Puţină lume ştie că, de la Râmnicu Vâlcea până în judeţul Argeş, sunt,  din punct de vedere rutier, doar 13 kilometri, pe un drum care, pe hartă, e trecut ca fiind judeţean. În realitate, drumul este unul uitat, distrus şi ignorat de mai bine de 27 de ani.

Un drum absolut fabulos, care traversează dealurile estice în serpentine frumoase, taie păduri şi zone pe care rar le vezi altundeva, face o punte între localităţi, oameni, judeţe… Şi asta, prin Runcu.

De fapt, de la Râmnicu Vâlcea şi până la Runcu nu sunt decât 9 kilometri. Iar de la Runcu şi până la limita teritorială a judeţului mai sunt doar 4 kilometri. Dar ce drum! Sau ce nedrum!

Dealurile întinse ca nişte pliuri ale pământului pe care se zbenguie fascinant păduri de livezi, asta vezi pe acest drum. Este o mare de meri şi de peri care iubesc soarele pe tot arhipelagul de la marginea de est a judeţului.

Valea Babii, un sat care străjuieşte graniţa judeţului, se termină într-o pădure de salcâmi şi pe buza unui islaz care are primăvara plină de păpădii, ca un covor de aprilie, luat direct din poveştile străvechi ale valahilor care s-au retras aici din calea invaziilor barbare.

De aici, drumul merge printr-o pădure cuminte de fag până dincolo, la Cepari. Adică în Argeş, spre Valea Topologului. La nici 12 kilometri de Curtea de Argeş.

O trecere secretă parcă, de care nimeni nu a auzit în afara localnicilor. Pe hartă, aşa cum am spus, este trecută drept drum judeţean – DJ 703 F.

Din acest an, drumul a devenit o prioritate. Astfel, săptămâna asta, CJ a început turnarea unui nou kilometru, președintele Constantin Rădulescu declarând că va căuta resurse pentru ca, până în 2020, drumul să ajungă la granița cu Argeșul.

„Aşa cum am vorbit şi în cazul Livezi, unde anul viitor se va lucra la o nouă legătură cu judeţul Gorj, îmi propun ca Vâlcea să fie interconectată, prin toate localităţile de graniţă, cu judeţele învecinate. Evident, acolo unde se poate. Se ştie că timpul contează enorm azi şi că flexibilitatea unui loc de muncă, fie în Vâlcea pentru argeşeni, fie în Argeş pentru vâlceni, face parte din dinamica economiei de piaţă. Drumul de aici nu numai că scurtează legătura cu Argeşul, dar traversează o zonă absolut fabuloasă ca peisaj, iar eu cred că Runcu nu e cu  nimic mai prejos decât Dăeşti, Vlădeşti sau Mihăeşti, pentru a fi o opţiune pentru orăşenii care vor să îşi ridice o locuinţă aproape de municipiu. Aşa cum i-am spus şi domnului primar Stoica, are la mine, la birou, uşa mereu deschisă. Proiectele noastre de dezvoltare a zonei coincid”, spune preşedintele Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *