Conferința AUR de la Vâlcea: Un foc de avertisment tras în aer pentru PSD, PNL și USR, înaintea celor 4 care ar putea fi trase în plin.

Conferința regională a AUR de la Râmnicu Vâlcea a fost un eveniment care merită vizualizat prin prisma alegerilor din 2024. Este un foc tras în aer pentru toate partidele mainstream, PSD, PNL și USR înaintea cele 4 focuri, posibil de a fi trase în plin la cele 4 rânduri de alegeri.

Dar despre conferință să vorbim acum. Am văzut cele două Românii față în față: Pe scenă, cu mici excepții, mă refer la lista de candidați, au fost numai universitari. Adică o elită provenită din avocatură, sociologie, economie, o elită conservatoare. O listă chiar bună dacă judecăm mare parte din CV-urile celor care au defilat.

Dar în sală am văzut un electorat de pe stradă, norodul. Oameni săraci, oameni învinși și umiliti de sistem, foști votanți ai PSD în mare parte care nu se regăsesc în partidul lui Ciolacu.  Se petrece astfel un paradox. Simion încearcă și chiar reuște să ocupe cu ideologiile prezentate, zona de dreapta conservatoare prin electorat fost pesedist (al lui Dragnea).

AUR are un mare avantaj. Nu este în sistem și își permite un astfel de răsfăț, de a face liste cu intelectuali, pentru că nu are o clientelă de partid, din administrație sau din lumea de afaceri datoare.

Pare un partid la această oră dezlânat, un amalgam de oameni de afaceri, de intelectuali conservatori dar și de nostalgici comuniști. Dar dacă își va găsi cadența, PNL poate deveni istorie. Pentru că exact acesta este locul pentru care Simion se pregătește. ”PSD este adversarul nostru”, repetă foarte des, ca și la Vâlcea, președintele formațiunii. Deci domnul Simion asta vrea. Să valorifice dreapta conservatoare din România, pe greșelile PNL.

PNL a jucat absolut prostește în ultimii ani. În loc să taxeze național conservatorismul PSD din epoca Dragnea și Iliescu arătând impostura (sub masca celor corupți) PNL a fugit spre un europenism de stânga, abandonând complet sigla și devenind mai degrabă o formațiune identitară aproape de USR, decât de național conservatorism. În România a fost foarte dificil, pentru că toți corupții au fugit ipocrit sub național conservatorism, considerând că de vină e UE că fac ei pârnaie și nu mai au voie să fure.

După ce PSD a fost obligat de Internaționala Socialistă să revină la valorile stângii – multiculturalitate, universalism, societate deschisă, toleranță, progresism, PNL în loc să se ducă spre conservatorism (spaima de a fi asimilați cu Dragnismul și național curupția), liberalii au rămas și ei într-un no man`s land. Având premier chiar pe Florin Cîțu care numai conservator nu este.

Exact pe acest culoar a pătruns AUR. Pentru că în România, spaima de a fi asemănat cu dragnismul, a îndepărtat de național-conservatorism pe toată lumea, numai că Simion aici s-a aruncat. Și a coagulat tot electoratul lui Liviu Dragnea și acum încearcă să grefeze pe acesta, zona universitară de dreapta. Pentru a-l face frecventabil.

Atenție, este la un pas de a se petrece asta. Dacă va reuși să pună mâna pe oameni cu charismă pe acest sector, AUR se va consacra ca partid de dreapta pe sistemul PiS, Meloni, FIDESZ și care va da bătaie de cap mare Bruxelles-ului progresist.

Din punctul meu de vedere încă nu a reușit asta, electoratul AUR este departe de a fi cel de dreapta conservator dar ”demersurile subliminale” ale lui Simion au început. Acesta este rostul sau cheia în care trebuie citită lista lui de europarlamentari și chiar al candidatului la primăria Râmnicului. De a cuceri complet sectorul de dreapta conservatoare al României.

Sincer, lista lui Simion de europarlamentari o vedeam (firesc) pe toată la PNL, dacă PNL era un partid de dreapta conservator iar Vicențiu Mocanu corespunde complet profilului unui candidat liberal.

Dacă PNL nu se trezește și tare mi-e greu că o mai poate face, intră în șomaj. Iar PSD are o problemă, are un adversar cu un potențial uriaș de creștere. Ciolacu a făcut numai gafe în ultimele 2 luni. Și-a pus în cap toată clasa mijlocie, toți antreprenorii români, a pierdut exact un segment important de alegători, pe care de regulă PSD îi mângăia pe creștet, măcar să nu vină la vot.

PSD-ul cu Ciolacu în frunte (este mult prea incompetent și mediocru) nu este capabil să se lupte cu AUR-ul liberalizat. Iar dacă Ciolacu va avea tupeul să mai și candideze la președinția României, AUR poate câștiga acest meci.

Iar USR dacă vrea să conteze trebuie să caute exact o lista de univesitari dar în sfera globalismului, a europenismului care să știe să le spună oamenilor că Bruxelles-ismul nu este o nenorocire, ci un update normal și tehnlogic al societății iar o planetă fără margini este singura garanție a liniștii, păcii și echilibrului. ”Acasă” nu este doar România, ”Acasă” este tot globul.

În concluzie conferința AUR de la Vâlcea a fost un foc tras în aer. Un avertisment dur pentu PSD, PNL și USR că la anul se joacă pentru fiecare vot.

Liviu POPESCU

 

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *