Concurs de proiecte pentru amenajare râu Olăneşti în Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea va scoate la licitaţie un concurs de proiecte privind reamenajarea albiei râului Olăneşti, pe un proiect similar râului Bahlui din Iaşi.

Administraţia locală doreşte mai multe puncte care să fie luate în considerare în cadrul acestui proiect. Astfel, parcursul râului Olăneşti prin municipiu va trece printr-o transformare spectaculoasă în urma acestui proiect, devenind o zonă dedicată turismului, agrementului şi sportului.

Amenajarea turistică va fi realizată pe sectorul Podul Morilor – Râul Olt, pe această zonă fiind redimensionat cursul apei, pentru a se crea un luciu de apă din mal în mal. În cadrul acestui proiect s-ar putea avea în vedere şi reabilitarea MHC Vlădeşti, recent cumpărată, pentru a se regulariza cursul de apă prin municipiu.

rau OlanestiProiectul care ar urma să fie realizat prevede crearea unui circuit de alergare şi plimbare prin construcţia mai multor podeţe, punţi pietonale, care să facă legătura între cele două noi maluri.

Alături de obiectivele de agrement şi sport, râul Olăneşti va deveni o zonă turistică, plină de evenimente, expoziţii sau târguri.  Ar putea exista mai multe platforme belvedere, poziţionate la nivelul trotuarelor splaiurilor astfel remodelate.

Cu o arhitectură modernă, platformele vor oferi o perspectivă asupra centrului Râmnicului şi vor putea găzdui o mare varietate de evenimente, dar şi mici spaţii comerciale.

De altfel, malurile de pe parcursul Olăneştiului vor deveni un parc modern, cu alei de promenadă pe zona dinspre râu, cu bănci şi mobilier urban, accesul la nivelul străzii fiind asigurat de scări şi rampe pietonale.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *