Concedieri colective la ETA

Regia de transport în comun ETA SA din Râmnicu Vâlcea a concediat în această săptămână 14 angajaţi, în urma problemelor financiare cu care se confruntă şi pentru a opri pierderile acumulate în ultimul an.

„Disponibilizările au fost aprobate în Consiliul Local şi reprezintă o prima măsură identificată de Executiv şi conducerea societăţii pentru eficientizarea activităţii ETA SA. Societatea merge din rău în mai rău, veniturile din încasări bilete şi abonamente au scăzut în acest an cu aproximativ 500.000 de lei. Pentru 2014, conducerea ETA a estimat un buget de venituri şi cheltuieli de 11.407.000 lei, din care 4,5 milioane de lei reprezintă subvenţia acordată de primăria Râmnicu Vâlcea pentru elevii şi pensionarii care călătoresc cu autobuzele societăţii. Astfel, s-a aprobat ca o primă măsură de eficientizare a activităţii reducerea numărului de personal de la 189 la 160, în aceste zile primind preavize de concediere 14 persoane”, a declarat miercuri pentru AGERPRES, primarul Râmnicului, Gheorghe Matei.

În noua organigramă a societăţii nu se mai regăsesc, printre altele, patru posturi de şofer şi mecanic auto, trei posturi de muncitor necalificat, două posturi de economist şi postul de psiholog. Municipalitatea a explicat că măsura are drept scop reducerea cheltuielilor de personal cu 85.000 de lei până la sfârşitul acestui an, societatea având de plătit pentru 2014, pentru 189 de angajaţi, salarii în cuantum de 3.730.000 de lei.

Reprezentanţii ACL în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea au contestat această măsură declarând, prin vocea liderului PDL Râmnicu Vâlcea, Grigore Crăciunescu, că este „o acţiune cinică din partea unui partid care se consideră de stânga, să dai oameni afară în prag de iarnă când facturile cresc”

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *