Comunicat de presă USR Vâlcea: Bugetul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru Anul 2024: Pe ce sparge administrația Gutău banii anul acesta?!

Bugetul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru Anul 2024: Pe ce sparge administrația Gutău banii anul acesta?!

În vremuri incerte din punct de vedere economic, când fiecare leu contează mai mult ca niciodată, așteptările cetățenilor din Râmnicu Vâlcea din partea administrației locale sunt la cote maxime. Într-o lume ideală, bugetele orașelor ar reflecta aspirațiile și nevoile cetățenilor lor. Cu toate acestea, analiza atentă a bugetului propus pentru anul 2024 dezvăluie o realitate departe de idealul promovat de administrația primarului Mircia Gutău.

Cu un total de 533.439.870 lei, care include un excedent bugetar de 16.068.410 lei, bugetul este prezentat ca o capodoperă financiară, în care veniturile și cheltuielile dansează armonios pe ritmuri de progres și dezvoltare. Veniturile proprii, în sumă de 221.920.000 lei, împreună cu sumele defalcate din TVA și subvențiile de stat, formează o pânză de fond pentru un spectacol bugetar grandios, cu acte de generozitate și o viziune îndreptată spre sectoare cheie… sau cel puțin așa ni se spune.

În ciuda promisiunilor de progres și dezvoltare, din proiectul de buget reiese lipsa de interes și sprijin atât pentru mediul de afaceri cât și pentru bunăstarea cetățenilor. Mai mult, ignorarea proiectelor depuse de USR, care ar fi adus plus valoare orașului și ar fi creat un mediu business competitiv, subliniază o viziune îngustă și concentrată pe interese personale.

De remarcat este că, după ce în anul 2023 administrația Gutău a cheltuit peste 90 de milioane de lei în infrastructura stradală, anul acesta se propune o altă cheltuială exagerată, alocând aproape 97 de milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 33% din buget pentru bunuri și servicii. Aceste cheltuieli extravagante ridică întrebări cu privire la echilibrul și distribuția resurselor între diferitele nevoi ale comunității.

Acest proiect de buget, în loc să ofere perspective serioase de dezvoltare, pare să perpetueze modelele autohtone de cheltuire a banilor publici. Lipsa investitorilor și a proiectelor sustenabile arată o preocupare limitată pentru viitorul orașului, bugetul concentrându-se mai degrabă pe impresionarea și promovarea electorală decât pe îmbunătățirea reală a vieții cetățenilor.

În concluzie, bugetul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul 2024 ridică mai multe semne de întrebare decât oferă soluții concrete. Cetățenii sunt lăsați în postura de spectatori, așteptând să vadă dacă vor fi implicați în deciziile care le afectează viața sau dacă administrația va continua să prioritizeze interesele personale și electorale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *