Comunele Pietrari, Bărbătești și Costești au înființat o asociație de dezvoltare intercomunitară

Localitățile Pietrari, Bărbătești și Costești au înființat o asociație de dezvoltare intercomunitară pentru a putea accesa mai ușor fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii.  Cei trei primari, Nicolae Moraru, Constantin Banacu și Toma Peștereanu au convenit că, împreună, prin înființarea acestei asociații pot obține punctajul necesar pentru a se încadra la accesarea proiectelor pe turism monahal, infrastructură, dotare etc. Aceștia doresc înființarea unui drum de legătură între comunele Pietrari și Bărbătești, având destinație specială pentru târgul săptămânal, pentru evitarea circulației rutiere, dar și pentru modernizarea drumurilor de interes local, drum care să ajungă în Pietreni, comuna Costești. Primarul Nicușor Moraru spune că, prin această asociație, dorește să asfalteze drumul până la lăcașul de cult – Schitul Climent – monument istoric, și, de asemenea, să construiască o parcare, precum și modernizarea drumurilor de interes local din localitatea Pietrari.

“Pe Ordonanța 28 am primit fonduri pentru asfaltare drumuri comunale șI străyi, în lungime de 5,05 km, precum șI pentru modernizare – asfaltare drum sătesc Motești – Solomonești, Ogrăzi și Glod”, a menționat primarul Nicolae Moraru.

Constantin Banacu, primarul din Bărbătești spune că portiunea de drum de la Bărbătești până la Costești este aproape asfaltată și mai sunt de asfaltat doar 885 de metri, iar către comuna Stoenești, încă o porțiune de drum în lungime de 2,6 km și încă o porțiune de 900 de metri Glăvoci – Bârsești. De asemenea, mai este de modernizat și drumul forestier până la schitul Pătrunsa. «Lucrăm de zor la drumul către Costești, ziduri de sprijin, rigole, aceste lucrări fiind pe Ordonanța 28, precum și la modernizare stație de tratare apă și înlocuire conductă de aducțiune, distribuție apă în comuna Bărbătești. Am schimbat țeava de fier cu țeavă de pvc, am racordat și gospodăriile, acum mai avem tronsonul de drum Primărie – Bârsești », a adăugat primarul Banacu.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *