Comunele din Ţara Loviştei au dat avizele pentru Autostrada Sibiu – Piteşti

Primăriile din Ţara Loviştei au eliberat deja avizele pentru Autostrada Sibiu – Piteşti. Astfel, la Câineni, Racoviţa şi Perişani, deja autorităţile sunt pregătite pentru cea mai amplă lucrare din ultimii ani din judeţul nostru.

“A fost deja dat avizul pentru autostradă. Cred că în toamna acestui an va începe lucrarea. Autostrada va deschide turismul pe Valea Oltului şi în zonă. Se va lucra accelerat la exproprieri şi la execuţia propriu-zisă, astfel încât termenele să fie respectate”, spune Ion Nicolae, primarul din Câineni.

Şi la Perişani, acolo unde va intra autostrada în judeţ, autorităţile spun că 7 gospodării ar urma să fie strămutate, pentru a permite construcţia viaductelor.

“Mai mult, aici, DN 7D va trece pe sub autostradă şi, în acest caz, vom face diligenţe pentru realizarea unui nod, deşi acesta nu este prevăzut în proiect. Dar dacă avem o intersecţie cu un drum naţional, mi se pare normal să avem un nod de descărcare, mai ales că de aici avem şi drumul spre Călimăneşti prin Berislăveşti şi ruta spre Titeşti şi Boişoara”, spune Ion San Sandu, edilul din Perişani.

De altfel, în satul Poiana, înainte de intrarea în tunelul de 1,7 km, este proiectată o parcare, iar autorităţile spun că aici se pot construi moteluri şi pensiuni, schimbând cu totul economia zonei.

La Racoviţa, primarul Sonia Iliescu spune că nodul de la Cornet va fi cel mai important pentru jumătatea nordică a judeţului, legând Valea Oltului şi, implicit, Valea Lotrului de coridorul european.

În Ţara Loviştei, autostrada Sibiu – Piteşti va avea un tunel şi nu mai puţin de 11 viaducte, fiind, de departe, cea mai frumoasă şosea de mare viteză din România.

Cel mai frumos traseu al autostrăzii Sibiu – Piteşti va traversa judeţul Vâlcea şi va fi de aproximativ 50 de kilometri.

De altfel, în judeţul Vâlcea va fi cel mai lung tunel, cel din Poiana (Perişani), de 1,7 kilometri. Tot în Vâlcea, va mai exista un tunel la Robeşti.

Autostrada va traversa Oltul la Câineni şi la Boiţa, iar cele mai lungi viaducte, cele mai spectaculoase, urmează a fi cele de pe secţiunea Racoviţa – Câineni – Boiţa, dar şi Racoviţa – Perişani, pe Valea Băiaşului.

AP

loading...

One comment

  • Telebus Petre

    I Informatie pretiosa!!!,Se realizeaxa un priect de mult asteptat,atit inROMANIA cit si in intrega EUROPA,mai ales in tara LOVISTEI.Sa va dea Dumezeu,gindul bun sa ramina valabila demararea lucrarilor. SA FIE IN CEAS. BUN,!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *