Comuna Voicești va avea și canalizare

Dacă în urmă cu numai câțiva ani, comuna Voicești nu avea absolut nimic, acum, locuitorii beneficiază de apă curentă, drumuri asfaltate, școală și grădiniță reabilitate, dispensar, primărie, dar și o piață agro-alimentară frumoasă. Primarul Florian Vătafu, este un bun gospodar și chibzuit, dovadă fiind multitudinea de realizări înfăptuite doar cu bani de la bugetul local.

Așadar, comuna Voicești are o rețea de alimentare cu apă în lungime de 26 de kilometri, dar fără canalizare. Administrația locală s-a preocupat intens de rezolvarea acestei situații și, în această perioadă, întocmește studiul de fezabilitate, precum și restul proiectelor tehnice pentru realizarea unui proiect care, urmează a fi depus pe fonduri europene. Pimarul Florian Vătafu consideră că, accesarea de fonduri europene, este singura soluție pentru îmbunătățirea infrastructurii și nu numai, a localității pe care o administrează și profită la mazim de această oportunitate. În acest sens, pe lângă proiectul pentru canalizare, acesta se preocupă și de modernizarea și dotarea căminului cultural, dorind să fie utilat cu aparatură performantă și mobilier modern.

“În această perioadă ne preocupăm de studiul de fezabiliatate și proiectul tehnic pentru introducere rețea de canalizare. Atâta timp cât avem, rețea de alimentare cu apă, este normal să avem și și canalizare. Sperăm ca proiectul să fie eligibil și să primim fondurile necesare demarării acestei investiții. Cu asfaltarea stăm mai prost, deoarece avem prioect pe OG 28, am asfaltat doar trei kilometri și mai avem încă trei de asfaltat. Avem  arierate în valoare de 26 de miliarde de lei și până nu achităm aceste datorii, constructorul nu mai continuă lucrările. Dacă primim aceste fonduri, este clar că vom continua lucrările de asfaltare.”, a declarat Vătafu.

200 de persoane din comună și-au completat dosarele pentru ajutorul de încălzire, iar alte 163 așteaptă să fie despăgubite de către Direcția Agricolă, pentru calamitățile din cauza secetei care, a distrus culturile din zonă.

În acest an, producătorii agricoli din Voicești au avut de suferit pe urma secetei la culturile de legume în proporție de 30%, la grâu – 50%, porumb 50% și lucernă – 60%. Lista cu persoanele ce urmează a fi despăgubite a fost aprobată, iar până la data de 1 decembrie vor primi sumele cuvenite.

C.P.v

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *