Comuna Vlădești este singura din Vâlcea, în care raportul dintre noii locuitori și cei vechi a depășit 50%

Pentru echipa Cosac, următorul mandat este unul care să asigure comunei metropolitane Vlădești, un ritm susținut de dezvoltare care să țină pasul cu aștepările din ce mai mari ale locuitorilor.

De altfel, comuna Vlădești este singura din Vâlcea unde s-a schimbat în 30 de ani compoziția locuitorilor, peste 60% (62%) dintre aceștia sunt nou veniți, majoritatea ”emigranți” din zona urbană și care doresc să nu simtă diferențele între mediul urban și rural.

”Acesta mandat urmează să includă o serie de investiții la care includ extinderea rețelelor de gaze, apă, canal, modernizarea drumurilor în zone izolate și care sunt foarte căutate în ultimii ani de cei care vor să își ridice o locuință. Este vorba de zonele Trundin, Fundătura, Lacul Frumos, zone virgine, aflate în catunele de pe culmime dealurilor, care sunt căutate de cei care vor să scape de aglomerația urbană și se ridice o locuință în care să stea fie pe timpul verii fi chiar definitiv, beneficiind de aerul curat sau de cadrul natural unic. Așteptăm noile programe europene să vedem pe ce axe ne putem încadra, fie așteptăm promisiunea Guvernului Orban de a lansa un nou program național de dezvoltare.” a declarat primarul Adrian Cosac.

Alte lucrări care mai pot fi menționate și urmează să fie ridicate în comuna Vlădești sunt de o sală de sport polivalentă cu 100 de locuri și nu în ultimul rând acel complex balnear finanțat prin Compania Națională de Investiții, un parteneriat între Consiliul Local Vlădești și Consiliul Județean Vâlcea.

De menţionat că un investitor american a achiziționat activele aflate la intrare în comună și care se aflau în stare avansată de degradare, este vorba de un proiect imobiliar început înainte de criza imobiliară din anii 2008 2009.: Comuna Vlădești se află în zona de est a municipiului Râmnicu Vâlcea şi este o destinație rezidențială aflată pe drumul staţiunilor traseu care duce în stațiunea Băile Olănești

Comuna este cea mai urbanizată din Vâlcea și urmează să fie implementat conceptul de smart community, ritmul demografic de creștere este unul extrem de crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *