Comuna Vlădeşti este localitatea cu cel mai mare ritm de creştere a construcţiilor noi

Complexul Balnear Vlădeşti prinde contur, primăria a demarat demersuri pentru obţinerea licenţelor de exploatare a zăcământului de apă sărată.

Odată cu realizarea acestei investiţii, Vlădeştiul se va alătura staţiunilor Olăneşti şi Ocnele Mari, formând în vestul municipiului un pol turistic.

“Vreau să spun că podul este aproape gata şi de la acest pod vom continua legătura directă cu staţiunile Ocnele Mari, sunt paşi importanţi pentru dezvoltarea agr.o-turistica a zonei. Proiectul nostru turistic este eligibil şi fiananţabil. Comuna Vlădeşti va fi nu doar o punte de legătură în zonă ci un pol turistic. Avem proeicte care se ne permită acces rutier direct către Râmnicu Vâlcea, zona Cetăţuie, cu Bujoreniul. Asta implică şi asfaltarea drumurilor din satele Trundin, Fundătura, Lacul Frumos, zone virgine, care sunt căutate de cei care vor să scape de aglomerația urbană și se ridice o locuință în care să stea fie pe timpul verii fi chiar definitiv, beneficiind de aerul curat sau de cadrul natural unic”, spune Adrian Cosac.

Primăria Vlădeşti așteaptă noile programe europene, noile axe unde pot fi depsuse proiecte, documentații care să includă reabilitarea de drumuri, extindere de gaze naturale, apă, canalizare în zone cu construcţii noi unde intravilanul s-a extins și unde este clar că e nevoie de aceste investiții.

Alte lucrări care mai pot fi menționate și urmează să fie ridicate în comuna Vlădești sunt de o sală de sport polivalentă cu 100 de locuri, un complex sportiv

Mai trebuie spus, că localitatea Vlădeşti este una dintre cele mai urbanizate comune din Vâlcea, o comună curată, unde majoritatea populaţiei este nouă, în ultimii ani, raportul între străinaşiu şi localnici fiind deja favorabil celor dintâi. Este comuna cu cele mai ridicat ritm de construcţii noi din judeţ..

Comuna Vlădești a obținut locul I pe județ pentru reciclarea selectivă a gunoaielor. Încă din toamna trecută, administrația s-a ocupat serios și a informat populația privind reciclarea selectivă a gunoaielor. În localitate s-au înființat insule ecologice cu containere pentru deșeurile selectate, iar populația, în urma campaniei de informare, chiar a învățat să le folosească selectiv. Acest lucru a condus la obținerea primului loc între restul comunelor din județ, privind campania de colectare a deșeurilor reciclabile.

Adrian Cosac mulțumește locuitorilor comunei pentru faptul că au înțeles importanța reciclării selective și acest lucru a condus la obținerea primul loc. Mașinile colectează separat sticla, metalul, plasticul și hartia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *