Comuna Vlădeşti devine staţiune de agrement; după 2 piscine urmează un complex balnear

Situată la doar 4 kilmotri de centrul Râmnicului, comuna Vlădeşti este de departe una din cele mai urbanizate localităţi din judeţul Vâlcea. Urmele vechii comune se retrag, în locul lor apărând case noi, cochete care fie formează cartiere rezidenţiale, fie străjuies frumoasele străzi recent asfaltate ale comunei.

„Şi asta nu e tot, următoarele proiecte care ţin de infrastructură vor fi concentrate direct pe satele Trundin şi Fundata, cele două locaţii fiind foarte căutate şi pe care le vrem un punct de plecare pe zona agro-turistică. Dorim acolo să aducem treptat cele 2 zone în timpul prezent. Sperăm să obţinem rapid finanţare pentru că nu putem vorbi de o comună dezvoltată dacă nu avem periferiile bine puse la punct”, spune primarul Adrian Cosac.

Acesta ştie că este o provocare administrarea unei localităţii în care nivelul de trai este unul ridicat iar populaţia care se mută aici, doreşte să aibă aceleaşi facilităţi ca de oraş.

De altfel localitatea s-a dezvoltat foarte mult pe axul „Drumului Staţiunilor”, nu mai puţin de două piscine funcţionând în această vară iar planurile de pensiuni încep să apară. În afară de faptul că este o localitate limitrofă Râmnicului, se află la 15 km de staţiune Băile Olăneşti, fiind trazitată astfel de mii de turişti care merd spre renumita staţiune balneară.

Dar Vlădeştiul are planuri mari. În parteneriat cu Consiliul Judeţean, Primăria Vlădeşti lucrează la un proiect îndrăznet prin care să valorifice apa sărată care se află din plin în subsolul localităţii. Acest proiect reprezintă un complex balnear, a cărui valoare se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro, investiţie prin CNI.

Astfel, la finalul investiţiilor în infrastructura, mai ales în satele Trundin şi Fundata, dezvoltarea agro-turismului şi a turismului balnear, a psicinelor, se poate afirma faptul că Vlădeşti se remarcă prin a deveni o nouă staţiune de agrement în judeţul Vâlcea.

AP

2 comments

  • Vasile

    Vorbiți de străzi asfaltate dar nu spuneti nimic de ce strada, prelungirea lu stirbei-voda prin fata fostei unități militare pina in Vladesti , este o porcărie de strada cîrpita plotogita ca o uliță de sat , de îți rupi mașina in gurile de canal ce creaza denivelari.

  • Bădița Vasilica

    Așteptăm cu nerăbdare sa se transforme localitatea Vladesti în stațiune, hai băieți ca se poate! Deja Ocnele mari nu mai face față la turiști. Va doresc mult succes și îmi doresc sa se întâmple cât mai repede sa ne mai putem bucura și noi care avem o vârstă!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *