Comuna Valea Mare a intrat pe harta agro-turismului
Primarul Gabi Niță și-a propus să scoată localitatea din conul de umbră, să o promoveze și să o prezinte investitorilor care doresc să dezvolte aici afaceri, să ofere locuri de muncă și să contribuie la creșterea veniturilor bugetare. De altfel în doar trei ani a schimbat complet imaginea acestei frumoase localități, mărturie fiind demografia care este în creștere.
Este o localitate mare în care fenomenul depopulării s-a stopat, constructorii din această localitate reuşind de altfel să-şi găsească slujbe şi în România pe salarii decente. De altfel iscusinţa acestora a fost dintotdeauna recunoscută de companiile în domeniu.
Nu mai mult, Valea Mare a intrat și pe harta națională a agro-turismului, pentru luna ianuarie, au fost înregistrați primii turiști în această frumoasă comună care l-ar fi inspirat chiar și pe Diuliu Zamfirescu în primele romane scrise în literatura română, el stând multă vreme la conacul din Delureni.
Cu aproape 500 mii în 2023, în creștere față de cifra din 2022, care a fost 300 mii lei venituri proprii, cu o populatie de aproximativ 3000 locuitori, comuna aflată pe cursul inferior al Cernei, de trei ani începe să construiască o strategie, sub administrația Niță. Tânărul primar știe că interconectarea localitații cu zona limitrofă, identificarea oportunităților pentru afaceri și atragere de bani este singura soluție de scoate comuna din zona săracă a județului.
În acest moment drumurile sunt pregătite pentru a fi asfaltate, proiect finanțat prin Anghel Saligny. Totodată se lucrează la un amplu proiect de extindere a canalizării în satele Pietroasa, Delureni, Bătășani, Valea Mare și Mărgineni.
” Avem încă o resursă de muncă, investim în drumuri, în utilități, avem ce pune pe masă celor care vor să facă aici afaceri, tot ce are Valea Mare. Chiar și turism dacă se vrea aic, facem turism. Și industrie și orice care aduce plus valoare. Este greu, nu se face de azi pe mâine, dar asta este menirea mea aici ca primar. Să aduc profit în comună și asta se traduce printr-un buget crescut, prin locuri de muncă și prin dezvoltare”, susține Gabi Niță.
Așadar comuna Valea Mare se modernizează. Reabilitarea infrastructurii, dezvoltarea și modernizarea instituțiilor publice, școala și dispensarul intră în licitație, crearea unui parc de agrement în centrul comunei și reabilitarea drumurilor contribuie la creșterea nivelului de trai într-o localitate