Comuna vâlceană Grădiştea este un model de transparenţă în actul administrativ

Dispusă pe trei axe comerciale, comuna cu nume care vine din slavonă, reprezentând una din cele mai vechi cetăţi dacice din această parte de ţară, distrusă în anul 101, Grădiştea este o comună care în prezent se poate lăuda cu una din cele mai bune infrastructuri rutiere (cu excepţia DN 67B). De aici pleacă drumul Gorjului, al Vâlcii de munte dar şi al Vâcii subcarpatice.

Comuna aflată pe drumul Trasnhumanţei, de la Dunăre până dincolo spre Hunedoara, localitatea a trecut prin istorie cu demnitate.

Primarul Ilie Boiangiu este edilul cu cele mai multe fonduri europene accesate în exerciţiul bugetar anterior şi acest aspect se vede la tot pasul Se poate vorbi de in miracol la Grădiştea, cine trece vreodată pe aici, nu are cum să nu vadă o localitate cu case noi, cu curţi pline de flori şi cu livezi care se înşiră pe dealuri până departea spre Gorj sau până spre culmea Roşiilor.

Mai mult, comuna Grădiştea se poate lăuda cu transparenţă totală în administraţie. Toţi locuitorii şi cei interesaţi pot vedea cum şi pe ce s-a cheltuit banu public în fiecare exerciţiu financiar.

“Suntem în slujb cetăţeanului. Iar asta le ameintesc mereu tuturor angajaţilor din instituţie. Că suntem aici pentru a ajuta, a îndruma şi a oferi răspunsuri celor care calcă pragul primăriei. Toate actele, toate achiziţiile publice, toate cererile, toate autorizaţiile sunt postate pe site-ul primăriei. Viitorul acesta este şi al digitalizării. Nu este ceva ieşit din comun, este normalitatea”, spune primarul Ilie Boiangiu.

Pe site-ul instituţiei, cei interesaţi pot vedea toate lucrările din localitate, licitaţiile, preţurile, achiziţiile pe 2019. De la extinderea iluminat public, până la aprovizionare combustibil.

Edilul spune că exerciţiul transparenţei în administraţie este şi un obstacol în calea manipulării. Nimeni nu ar putea exagera sau expune un neadevăr, acest putând fi demontat în secunda următoare, consultând site-ul instituţiei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *