Comuna vâlceană Costeşti a fost în topul satelor de vacanţă în această vară

Comuna care se află la poalele muntelui dar care este şi singura din ţară care deţine efectiv un munte în centrul localităţii este categoric o destinaţie de vacanţă pentru toţi cei care iubesc zona montană, cheile râurilor, mănăstirile, drumeţiile, sculptura, fenomenele carstice, pentru cei care vor să meargă pe urmele reginei Maria.
Pentru că Regina Maria a iubit Costeştiul, pentru marea doamnă a Ţării Româneşti, aici, la Bistriţa, unde venea cel puţin o dată pe lună, era paradisul românesc. După ce participa la slujba de mănăstirea Bistriţa, alegea să meargă pe cheile râului, cele mai înguste din ţară, încârcându-se suficient pentru a treburile politice ale vremii.
Regina Maria nu este primul monarh care a îndrăgit Costeştiul, Carol I este primul suveran care dorea să transforme aşezarea din Oltenia de sub munte, într-o staţiune regală.
Pentru că merită. Aici se află cele mai multe locuinţe de patrimoniu de început de secol XX, vorbim de cea mai armonioasă aşezare dispusă de la nord la sud, pe firul a două râuri care sparg munţii în două defilee pitoreşti, înconjurând vârful Stogu şi lăsând în urmă două sate unul mai deosebit ca celălalt – Pietreni şi Bistriţa, sunt două aorte care pulsează poezie în acest complex muzeal în aer liber, cum este Costeştiul.
Cu mai multe pensiuni deschise, cu zone de camping în inima naturii, localitatea din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa, este an de an, vizitată de sute de turişti, pentru schiturile vechi, de patrimoniu, mai ales Meteora Arnotei, ctitorie voievodală, pentru colecţia de trovanţi. Vorbim de o ofertă generoasă, aici, fix pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub munte
Mănăstirea Bistriţa, bisericile rupestre, schitul Peri, bisericile de lemn, sunt alte obiective care au atras turiştii la Costeşti.
Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.