Comuna vâlceană care se luptă turistic cu alte destinații de top din România

Comuna vâlceană care se luptă turistic cu alte comune de top din România își pune la punct infrastructura de utilități, prin racordarea la energie electrică a unor noi zone turistice.
”Mă refer la Valea Latoriței și Valea Bucureasa, unde am plătit partea noastră de cofinanțare pentru extinderea rețelei electrice în aceste sate de vacanță. SE dezvoltă zonele, au apărut cabane, apar pensiuni, se contruiește și atunci e normal să vii în sprijinul investitorilor. Malaia depinde de turism și strategia pe care tocmai am aprobat-o este turismul”, spune primarul Puiu Dinculescu.
În paralele cu extinderile de curent electric, avem extinderi la rețeaua de apă. Pentru că prioritățile primărie sunt asigurarea necesarului, confortului de calității vieții. S-a finalizat amenajarea cabinetului stomatologic în cadrul dispensarului și se lucrează al reabilitarea centrului cultural din Ciunget.
De altfel în toate punctele cardinale ale comunei Mălaia se lucrează, se fac noi pensiuni, Dino Park-ul se extinde, se construiește, se amenajează noi trasee montane, comuna turistică de pe Valea Lotrului se pregătește de un nou sezon turistic de excepție.
Cu peste 150 de locuri de cazare, cu zone spectaculoase din punct de vedere geografic, cu zeci de cascade, cu chei unice în România, cu nu mai puțin de 4 lacuri, Mălaia este în topul național al zonelor rurale frecventate de turiști. Doar în ultimii doi ani au fost emise aproximativ 10 certificate de urbanism pentru structuri de cazare, comuna Mălaia cu peste 2,18 milioane de lei (1.267 venituri estimate pe 2024) este pe locul 6 în Vâlcea, la venituri pe cap de locuitor.