Comuna submontană Stoenești mizează pe dezvoltarea turismului în acest an

Primarul Gheorghe Dumbravă spune că au fost create toate premisele pentru dezvoltarea turismului în comuna Stoenești, mai ales că în ultimii ani, au existat zeci de investitii în infrastructura de drumuri și utilități a comunei.

”Am investit fără să mă înșel aproape 10 milioane de euro în ultimii ani în rețeaua de drumuri, în canalizare, în apă. Sunt perspective mari pentru rețeaua de gaze naturale. Am investit în centrul civic, în educație și sănătate. Stoenești arată în prezent așa cum trebuie să fie o localitate subalpină care are tot ce trebuie pentru a deveni o destinație turistică. Avem obiective monahale, avem tradiții în țesătorie, sunt la limita Parcului Național Buila Vânturarița, suntem așadar o comună cu potențial crescut pe zona turistică”, spune Dumbravă.

De altfel localitatea, adaugă edilul, are o infrastructură stradală pusă la punct, peste 80% din drumuri sunt reabilitate, existând proiecte pentru a fi finalizată în întregime.

Comuna Stoenești are un program amplu de investiție în rețeaua de gaze naturale și va continua proiectul de asfaltare de drumuri. Satul Zmeurăt este propus pentru zona agro-turistică, o zonă plină de pitoresc iar Valea Govorei pentru zona de camping.

În acest moment sunt în diferite stadii de implementare mai multe proiecte a căror valoare depășește 27 de milioane de lei.

Este deja o certitudine că în ultimii ani, în Stoenești au fost câteva sute de tranzacții de terenuri, cu cât localitatea își pune la punct infrastructura, cu atât există o migrație din ce în ce mai mare.

”Dar avem și reguli stricte. De a respecta regimul de construcții prevăzut în Planul Urbanistic General. Vrem să avem și pe viitor o localitate dezvoltată armonios, fără acea senzație de înghesuit. Tocmai acesta este motivul pentru care localitatea este una căutată”, adaugă Dumbravă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *