Comuna Stoeneşti a intrat pe harta turistică a României, după ce administraţia a investit peste 6 milioane de euro în infrastructură

Pentru primarul Gheorghe Dumbravă, ultimii ani au fost decisivi în a ridica standardul de confort şi calitatea infrastructurii din localitate. Dumbravă ştie că fără a avea toate utilităţile în toate satele, nu se pot emite pretenţii de a aşezare specifică mileniului III

„Stoeneştiul debutează traseele turistice şi rutiere ale Olteniei de sub munte. suntem poarta de intrarea în ţinutul subalpin al Vâlcii. toate drumurile care merg spre Munţii Căpăţânii trec pe aici. Trebuia să ieşim în întâmpinarea celor care vin aici, vor să cumpre proprietăţi aici, vor să investească în turism sau pur şi simplu vor o casă de vacanţă sau o casă la ţară”, spune edilul, enumerând toate investiţiile în infrastructura de drumuri, apă, canal, şcoli, în localitate, fiind implementate în desfăşurare lucrări de 6 milioane de euro.

Sunt lucrări care au schimbat imaginea comunei Stoenești, devenind una din localităţile din aria metropolitană, căutată de noi rezidenţi.

Stoeneşti este astfel în topul comunelor în care apar case noi, numărul de autorizaţii de construcţie este într-o continuă dinamică şi primăria se gândeşte la perspective agroturistice, după ce deja vorbim de un prim investitor în turism în localitatea unde se află şi celebrele „Babe” ale Vâlcii, izvoare sulfuroase dar şi una din cele mai frumoase mănăstiri vâlcene.

De asemenea, centrul comunal este un spațiu bine îngrijit, care oferă posibilitatea locuitorilor de a accesa orice serviciu într-un singur loc, fie legat de comunicare, de comerț sau de instituţiile statului.

Școala din centru este una modernă și dotată cu echipamente și materiale necesare pentru un mediu educațional european, iar în satul Dobriceni avem o grădiniță nouă.

Comuna Stoenești are drumurile comunale și sătești asfaltate în proporție de 85% ,în condițiile în care, în urmă cu câtiva ani nu era deloc asfalt.

“Aici pot spune clar că am în comunitate un sprijin foarte bun, nu de puţine ori proiectele mari în localitate au fost discutate, dezbătute şi unele chiar iniţiate de localnici. Vrem să facem o comună aşa cum arată în Austria, în Elveţia, o localitate emblemă, curată, atractivă şi în care să vrei să locuieşti”, spune primarul Dumbravă

Nu trebuie uitat faptul că la Stoeneşti funcţionează singurul atelier de ţesătorie manuală din borangic din România.

Comuna este aşadar o adevarată scenă a unui spectacol de Vâlcea care include tradiţii, viaţă monahală, un pesiaj spectaculos, patrimoniu, izvoare sulfuroase. Este zona prin care se intră în Oltenia de sub Munte, o localitate care azi se numără printre cele mai dezvoltate din judeţ şi căutate de cei care doresc să se retragă în mediul rural, având tot confortul necesar.

„Următorul proiect este al gazelor, proiect care este prioritar pentru mandatul următor. Suntem în faza foarte avansată pentru reţeaua de gaze şi atunci putem spune că Stoeneştiul are toate atuu-urile pentru a fi o comună europeană”, a mai adăugat edilul din Stoeneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *