Comuna Sinești va avea iluminat stradal modern cu leduri

Comuna Sinești va beneficia de iluminat modern cu leduri, în urma unui proeict finanțat prin programul Agenției de Mediu.
”Vă anunț cu entuziasm că a fost pus în executare proiectul finanțat prin Fondul de Mediu cu privire la iluminatul public în localitatea noastră. Este un proiect ce prevede înlocuirea tuturor lămpilor existente cu altele economice, cu tehnologie LED. Pe lângă scopul estetic, aceste lămpi prezintă și scopuri practice, deoarece sporesc atât gradul de siguranța al cetățenilor, cât și al tuturor participanților la trafic. În total, în localitate vor fi înlocuite 370 de lămpi, fiind montate pe fiecare stâlp. Estimăm că proiectul, a cărui valoare este de 580000 de lei, va fi finalizat în aproximativ 2 săptămâni. În încheiere, țin să mulțumesc echipei care a participat la îndeplinirea acestui obiectiv”, spune primarul Cristian Burleanu.
Programul de Iluminat public stradal este finanţat din fonduri proprii ale Administraţiei Fondului pentru Mediu provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
Programul finanţat de AFM, în valoare totală de 384 de milioane de lei, se adresează administraţiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică. La nivel concret, în funcţie de proiectele depuse şi de nivelul cofinanţării, programul va ajuta între 400 şi 750 de localităţi din România, conform unui comunicat al Ministerului Mediului.

La finalul implementării programului, aproape 7 milioane de români vor beneficia de un sistem de iluminat public stradal modern, de bună calitate, mai puţin poluant şi mai ieftin. Odată cu implementarea noilor tehnologii, se va constata o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, iar facturile plătite de către primării pentru iluminatul public vor scădea cu până la 80%. Ceea ce, având în vedere contextul bugetar şi economic actual, reprezintă un ajutor extrem de important pentru reprezentanţii oricărei comunităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *