Comuna Sineşti va avea 14 km de reţea de canalizare

În anul 2019, în comuna Sineşti s-au realizat două studii de fezabilitate pentru două reţele de utilităţi extrem de importante care vin să asigure confortul pentru locuitorii comunei din Valea Olteţului.

Şi anum, un sf care cuprinde 34 de kilometri de conductă de gaze, având în vedere că staţia ar urma să fei construită în sineşti și 14 kilometri de canalizare. Acestea au fost depuse iniţial pentru finanțare la Fondul de Dezvoltare și Investiții, dar cum acesta s-a desființat, administraţia Burleanu a căutat noi surse.

După toate probabilităţile gazele urmează a fi finanţate prin fonduri europene iar canalizarea prin CNI:

„Dacă vom obține finanțare, toate satele, respectiv : Valea Stejarului, Urzica, Ciucheți și Popești vor avea canalizare. În ceea ce privesc gazele naturale, pot spune că avem stația de gaze chiar în localitate si având această oportunitate, sperăm ca investiția să fie finanțată”, spune primarul Cristian Burleanu.

În altă ordine de idei, elevii vor începe anul şcolar într-o unitate nouă. Lucrarile de reabilitare, modernizare și extindere la școala gimnazială din comuna Sinești sunt pe ultima sută de metri. Primarul Cristian Burleanu își dorește ca, în toamnă, când se va redeschide anul școlar, elevii să fie primiți într-o școală modernă și dotată după ultimele standarde. Totodată, tot la capitolul infrastructură educațională, în localitate se lucrează și la finalizarea noului local de grădiniță, construcție care se face cu fonduri de la Banca Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *