Comuna Prundeni este una din cele mai dezvoltate localităţi din sudul Vâlcii

Comuna Prundeni poate fi desemnată drept una din cele mai dezvoltate localităţi din Vâlcea, punctând aici faptul că dispune de toate utilităţile de bază, catalogate drept fundamentale pentru calitatea vieţii – asfalt. apă, canalizare, reţea de gaze naturale,

Acestea aspecte fac din Prundeniul administraţiei Munteanu să fie o localitate căutată de investitori, în această vară va demara de exemplu, conctrucţia unui mare combinat avicol, dar nu în ultimul rând potenţialul viticol se traduce prin agro-turism, nu mai puţin de 6 pensiuni sunt în pregătire, în zona Transalpinei Vinului.

“Comuna Prundeni are viitor, noi toate investiţiile pe care le facem urmează două axe, fie sunt cele care implicit asigură calitatea vieţii, cum este programul de iluminat modern cu telegestiune. În urma acestui proiect vom avea peste 300 de lămpi cu LED dar şi internet în toată comuna. Toate ţin de un standard de viaţă care se traduce în ultimii 2 ani printr-o uşoară creştere demografică şi prin infuzie de resursă umană nouă, case noi, extinderea intravilanului. Asta va duce la celelalte tipuri de investiţii în utilităţi care să redimensioneze şi economic comuna”, spune primarul Cristina Munteanu.

Ediul aminteşte şi de parcurile pentru copii, investiţiie în zona socială, în educaţie, ca un corolar al ansamblului de obiective care fac din Prundeni să fie o comună atractivă pentru cei care doresc să se mute într-o localitate aflată al 30 de km de Râmnic şi 10 de Drăgăşani.

Transalpina Vinului este în graficul de lucrări, în maxim o lună, se va turna primul km de asfalt. Aici, în zonă se va dezvolta agro-turismul, mai exact crame plus pensiuni, Prundeniul fiind una din cele mai bogate localităţie în resursa viticolă, unde viţa nobilă creşte pe sute de hectare pe dealuirile vestice.

n orice caz, Prundeniul are perspective – viticultura este la ea acasă, agricultura, cu aceste sisteme moderne de irigaţii, va face perfomanţă, turismul, aşa cum am spus, deschide o altă cale, una de high class, iar pe plan industrial, există mici investitori, care au oferit locuri de muncă.

Prundeniul a câştigat pariul cu Europa.

Liviu POPESCU

One comment

  • asa se distruge satul romanesc, datorita incompetentilor care ingroapa totul in asfalt, parcuri, terenuri de sport…a aduce orasul la sat inseamna nu altceva decat raspandirea anonimitatii si pierderea identitatii. In loc sa lauzi aceste lucruri ai face bine sa ai o pozitie ai ferma nene Liviule…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *