Comuna Pesceana va deveni un nod rutier în acest an

Se știe că localitățile care au mai multe legături rutiere au și un grad de dezvoltare, pentru că interacțiunea cu restul lumii înseamnă transport, tranzit de mărfuri, distanțe reduse ca interval de timp.

Cu cât o localitate este mai izolată, cu atât perspectivele sunt mai reduse în timp, nimeni nu vine să investească într-o fundătură, de aceea strategia autorităților trebuie să se concentreze exact pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, dând o șansă comunităților să comunice mai ușor între ele.

În acest sens, avem în Vâlcea, mai multe cazuri de comune care după ce și-au deschis mai multe căi de comunicație cu localitățile limitrofe, s-a simțit o altă dinamică în evoluția lor economică. Avem cazul Roșiile, de exemplu.

Iar în prezent, comuna Pesceana treptat devine un nod rutier important în partea mediană a Vâlcii, în acest an, localitatea urmând a fi deschisă pe toate cele 4 axe rutiere, mai ales după modernizarea drumului județean.

Așadar, în Pesceana avem în lucru drumul județean care traversează localitatea de la nord la sud, asigurând un trafic de mărfuri dinspre Râmnicu Vâlcea spre zona de sud a județului, un drum care poate fi o premisă pentru dezvoltarea comunelor din Valea Pescenei.

Există în prezent legătura estică prin Scundu cu localitățile din lunca Oltului și avem lucrări avansate în zona vestică, drum de legătură cu Roești care va asigura astfel o scurtarea a drumului cu Horezu și Vâlcea de Vest.

Așadar, comuna Pesceana va deveni la finalul anului 2021 o comuna foarte bine interconectată, ceea ce va înseamna o cu totul altă deschidere și abordare pe viitor.

”Vreau să spun că deși este șantier pe drumul spre Roești, se circulă, foarte mulți oameni folosesc acum calea asta și apoi merg spre Scundu. Mulți spun că acest drum scurtează cu ore vechiile trasee care însemnau un ocol. Cu siguranță aceste noi drumuri, inclusiv județeanul vor schimba mult dinamica localității noastre”, spune primarul Ion Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *