Comuna Păuşeşti Măglaşi se dezvoltă vertiginos

Până la sfârşitul anului, localitatea Păuşeşti Măglaşi va avea încă 30 kilometri de alimentare cu apă. Astfel, 98 la sută din comună va beneficia de această utilitate. Primarul Alexandru Dediu a spus că anul acesta sunt în derulare foarte multe lucrări de investiţii, cum ar fi extinderea alimentării cu apă, reabilitarea şcolii, reabilitări drumuri etc.  „Acum se lucrează intens la extinderea sistemului de alimentare cu apă şi până la sfârşitul anului vom avea încă 30 de kilometri de conductă de apă. Se mai lucrează la reabilitarea şcolii, asta însemnând anvelopare, schimbare acoperiş, schimbare tocărie, în iunie 2015 este termenul de finalizare. De asemenea, s-a asfaltat porţiunea de drum pe care am introdus canalizarea şi apa la platforma industrială unde funcţionează trei agenţi economici şi unde lucrează peste 300 de oameni. Totodată, se lucrează la drumul judeţean 651, ce leagă Pauşeşti Măglaşi de comuna Stoeneşti, vom asfalta porţiunea noastră de drum în lungime de doi kilometri şi vom crea nişte laterale, unde vom instala nişte foişoare, unde turiştii să poată opri pentru a servi masa şi a poposi într-un cadrul natural mirific, spectaculos.”, a declarat primarul Alexandru Dediu.

 

 

Trotuarele de-a lungul DN64, asfaltate şi decorate cu flori şi arbuşti

 

Edilul are proiecte europene pentru asfaltarea trotuarelor pe drumul naţional 64, de o partea şi alta a drumului, iar pe o parte de trotuar vor fi plantate flori şi arbuşti. De asemenea, opt kilometri de drumuri vor fi asfaltate şi rigolele curăţite, iar pentru Căminul cultural, primarul aşteaptă finanţarea pentru reabilitare.

Pe lângă aceste proiecte, edilul doreşte să obţină fonduri europene si pentru achiziţionarea de utilaje pentru dotarea primăriei. Astfel, de curând, administraţia locală împreună cu administraţiile din localităţile Vlădeşti, Stoeneşti, Budeşti, Mihăeşti şi Nicolae Bălcescu au înfiinţat un Grup de Alianţă Locală – GAL Cheile Olăneştilor, prin care se doreşte accesarea de fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii acestor comunităţi.

Întrucât populaţia a crescut considerabil, edilul are în vedere o strategie de dezvoltare pentru localitatea pe care o conduce.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *