Comuna pastel Scundu, condamnată în ciudă de RAJDP să aibă drumuri siriene

Scundu, localitatea aşezată în cea mai frumoase cărare printre dealuri, cu primăveri superbe, cu soare ramificat printre case, cu un pârâu care a fost dar pentru oameni şi cu o administraţie care s-a gândit mereu la ce este mai util pentru fiecare locuitor. Acesta este Scundu.

O poveste a devenirii Vâlcii într-un crâmpei frumos de Românie, o za de aur adăugată între cele 89 de localităţi. Este locul unde mestecenii schimbă şoapte la gard cu paltinii din pădure, este locul unde lalele se pregătesc de retragere şi unde salcâmii fac pregătiri pentru corul din mai.

Unde vişinii pierd petalele de aprilie şi trandafirii zâmbesc în tufe pregătindu-se de premieră. E frumos la Scundu dar….

drum prafCineva nu o iubeşte. Consiliul Judeţean Vâlcea şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au blestemat această comună. Nu o vor, nu se interesează, nu le place, nu vor ca această localitate să se dezvolte. Altfel nu-mi explic de ce, cel mai important drum de mijloc de Vâlcea, cel care leagă Lunca Oltului de vestul Vâlcii este ignorat de Vălimăreanu, directorl RAJDP, născut la Scundu.!!!

RAJDP Vâlcea condamnă o comunitate de aproape 3000 de suflete, efectiv îşi bate joc de oameni, consătenii lui Vălimăreanu nu înţeleg cum de fiul satului nu pune preţ pe acest drum.

Drumul Judeţean care traversează această comună minunată este cel mai distrus din Vâlcea, nicăieri în altă localitate nu avem parte de un asemenea drum judeţean. Este un Kandahar, nici la Palmira nu cred că avem aşa ceva după bombardamentele ISIS.

Păcat de edilul Dumitru Blejan, omul care s-a zbătut pentru ca această comună să dea înainte, să stabilizeze toate alunecările de teren, să aibă investitori, să aibă o infrastructură, un centru de bătrâni ultra modern, o mănăstire, agenţi econmomici. Însă toate eforturile sale de lovesc de refuzul autorităţilor de a reabilita acest drum.

dumitru-blejan-primarul-comunei-scundu“Oare cei care conduc judeţul Vâlcea şi se bat cu pumnii în piept cu Vâlcea liberală au aflat din cărţile lui Milton Friedman şi alţi gînditori de dreapta că fără infrastructură nu există dezvotare. Cine are curajul să-şi rupă masina pe drumuri praf.  Drumul judeţean este obligatoriu, premisa dezvoltării acestei comune. Oamenii trebuie să ştie că altfel nu merge şi vina e acolo la judeţ”, spune primarul Dumitru Blejan.

Autorităţile ridică din umeri. Nu sunt fonduri. Bun şi asta ce rezolvă? Nimic, o comună aşezată într.o trecătoare de vis, într-un peisaj desenat cu acuarela, este condamnată la nesfârşit la suferinţă…

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *