Comuna Oteșani este una din perlele subcarpatice ale Vâlcii

Comuna boierescă, una din cele mai nobile aşezări de Vâlcea, acesta este Oteşaniul. Localitatea trovanţilor, un solfegiu al Luncavăţului, sprijinit de subcarpaţii Vâlcii, Oteşaniul nu vrea să rămână mai prejos decât celelalte comune din Depresiunea Horezu.

În ultimii ani, investitiile administraței Oprișor s-au concentrat prin promovarea localității, a potențialului, resurselor și a strategiei de dezvoltare, comuna Oteșani, fiind una cunoscută pentru geografia, relieful și particularitățile unei localități subalipine.

Primele biserici de lemn de aici s-au dus spre ceruri, au urmat cele de zid, cele voievodale, au venit păstorii ardeleni care s-au amestecat cu neamurile nobile ale valahilor şi au rezultat această aşezare subcarpatică, între Cernişoara şi Tomşani, între Măldăreşti şi Popeşti.

Un punct de atracţie turistică al comunei Oteşani ar putea fi Valea Gresarea dar şi vechile conace boiereşti, precum şi bisericile de patrimoniu din localitate.

De altfel, în prezent se lucrează din plin la infrastructură, la capătul cărora, comuna va beneficia de apă şi canalizare, de poduri peste Luncavăţ şi de drumuri asfaltate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *