Comuna Olanu debutează în domeniul turismului piscicol

Pe lângă dansurile, tradițiile, costumele populare, peisajele frumoase ale dealurilor de est din zona Olanu, comuna ar putea să-și dezvolte potențialul turistic profitând și de râul Olt și mai exact de bălțile formate de-a lungul cursului apei-. Autoritățile locale au accesat deja fonduri de pentru dezvoltarea turismului piscicol.

Strategia depusă și aprobată la Ministerul Agriculturii, strategie care între altele, prevede și dezvoltarea turismului piscicol în Vâlcea. În acest sens, au fost alocate fonduri pentru înfiinţarea de entități, acele organisme pentru desfășurarea unui turism piscicol.

„Eu cred că avem o șansă să dezvltăm un nucleu pentru turismul pisciol. Avem oportunitatea aceasta, să putem dezvolta comuna, mai ales că e o zonă foarte aproape de Drumul Național iar în curând şi Drumul Judeţean va fi reabilitat prin fonduri europene. Iar numărul de pescari din judeţ care vin în această zonă este unul foarte mare”, spune primarul din Olanu, Gheorghe Anghel.

În cadrul unui parteneriat cu Grupul Local de Pescuit ”Lotru-Olt Mijlociu”, comuna Olanu a reuşit un proiect care vizează înființarea în localitate a unui parc, un complex turistic, piscină și un lac de pescuit.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *