Comuna Nicolae Bălcescu nu are niciun cămin cultural funcțional

Din patru cămine culturale care se află pe teritoriul comunei Nicolae Bălcescu, absolut niciunul nu este funcțional, a declarat primarul localității, Constantin Oprea.

“Am făcut în anii trecuți documentații pentru un modernizarea și dotarea căminului cultural din satul Rotărăști, am depus la Compania Națională de Investiții pentru finanțare, iar acum nu s-a mai găsit documentația. Acum este a treia oară când reactualizez documentația. De asemenea, pentru căminul cultural din satul Valea Viei, facem documentație pentru obținere finanțare, dar acest proiect îl vom depune pe AFIR.

Din patru cămine culturale pe care le avem, noi nu avem niciunul unde să organizăm evenimente sau manifestări. Acum o să trebuiască să facem din nou expertize, studii de fezabilitate, proiecte tehnice și toate acestea costă foarte mulți bani, bani cu care puteam realiza alte lucrări, iar acum trebuie să suportăm din bugetul local”, spune primarul Oprea.

Cu fondurile primite de comună, pe OG 28, s-au asfaltat trei km în satul Corbi și urmează să se asfalteze drumul comunal Rotărăști – Mângureni și Pleșoiu. Edilul a adăugat că urmează să se realizeze o extindere de apă și canalizare în satul Pleșoiu, după care se va asfalta. O altă problemă cu care se confruntă primarul din Nicolae Bălcescu este punerea în posesie a pădurilor. “Punerile în posesie a pădurilor merg foarte greu, pe vechile amplasamente și încerc ca, până la sfârșitul anului să terminăm si acest lucru”, a încheiat primarul Constantin Oprea.

C.P.n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *