Comuna Mueresca se va interconecta cu Drumul Stațiunilor prin drumurile spre Olănești și Călimănești

Comuna Muereasca a devenit una atractivă mai ales odată cu reabilitarea drumului județean care o traversează de la est la vest, așa numitul ”Drumul Athosului românesc”.

Sunt mai multe structuri de cazare în zonă dar și alte cereri și intenții pentru a se rdica pensiuni.

Comuna se află în bazinul turistic al județului Vâlcea, în apropierea stațiunilor Călimănești, Olănești și Ocnele Mari și la 20 de km de Râmnicu Vâlcea.

”Pregătim pentru următoarele programe fie europene, fie guvernamentale, proiecte care privesc reabilitarea infrastructurii rutiere în comuna, ne interesează ruta de legătură cu stațiunea Călimănești. Totodată mergem pe extinderea alimentării cu apă. Dorim să amanajăm comuna din punct de vedere urbanist ca o oază verde pentru a pune în valoare frumusețea acestei localități”, completează Ungureanu.

Prin Program Național de Investiții, comuna Muereasca ar urma să beneficieze de alte 3 noi proiecte de investiții, mai ales în cazul drumurilor de legătură cu stațiunile vâlcene, constituind astfel un tronson important din Drumul Stațiunilor vâlcene.

”Avem un alt proiect pentru modernizarea și dotarea cu mobilier școlar la școala gimnazială din satul Muereasca de Sus. De asemenea, proiectul prevede și un teren de sport în incinta acsetei școli. Și la acest proiect am făcut modificările prețurilor de cost aferente. Al treilea proiect prevedere realizarea în localitate a unui After Scool. Pentru această investiție, am luat hotărârea în consiliul local și împreună cu consilierii locali am dat o hotărâre de CL prin care am schimbat destinația pentru un After Scool cu program după orele de curs. Așadar, fostul siloz va fi transformat într-un modern After Scool, unde copiii de la clasele pregătitoare și I-IV, vor avea după orele de curs, o sală de studiu unde vor fi ajutați să își facă temele, mese și odihnă”, a declarat primarul Ungureanu.

Revenind la proiectele de infrastructură mare, primăria așteaptă finanțarea pentru  asfaltarea drumului care face legătura cu stațiulea Băile Olănești. Drumul respectiv este nedescris de frumos și foarte necesar, atât pentru scurtarea distanței, dar și pentru turiștii din stațiune. Ungureanu a introdus în intravilan 40 de hectare din această zonă, special pentru dezvoltare, iar acum intenționează să extindă în zonă și rețelele de alimentare cu apă și energie electrică.

Al doilea drum de legătură care se profilează este cel cu Călimăneștiul, acesta fiind fostul drum forestier.

”Vreau să fac drumurile către Olănești și Călimănești care se află pe raza comunei Muereasca. Cel către Olănești rste foarte bun, dar vrem să îl asfaltăm, iar cel către Călimănești l-am profilat. De asemenea, acum o lună de zile, am pietruit alt drum, cel până în Plai, în satul Șuta, drum ce are posibilitatea de a face o a doua legătură cu Băile Olănești. Tot în această zonă s-a sfințit și o troiță. Alimentarea cu apă s-a finalizat, mai avem câteva zone, în Andreești, iar în Șuta am făcut extinderi și urmează să le dăm drumul pentru a se putea face și branșările.”, a adăugat edilul.

Tot în acest an, Primăria Muereasca intenționează să regularizeze pârâul Tulburea, cu gabioane, praguri de fund și ziduri de sprijin.

Și nu în ultimul rând în planuri administrației se are în vedere construirea unei stații de epurare, achiziția unei vidanje. Se vor monta și două pompe de apă pentru a fi racordate la rețeaua de apă mai mult gospodării din satul Frâncești Coastă.

La grădinița din localitatea va fi amenajat un spațiu de joacă

Prin PNRR se va instala o stație de încărcare electrică și se urmărește achizționarea unui micorbuz școlar electric.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *