Comuna Mitrofani va beneficia de un iluminat public modern, cu leduri și telegestiune

Printre proiectele implementate de administrația Coadă din Mitrofani se numără prin  achiziționarea și ampplasarea unei stații de încărcare electrică precum și unul pentru extinderea și modernizarea iluminatului public. Amblele proiecte finanțate prin AfM.

Astfel se vor achiziționa încă 150 de lămpi economice cu led care vor asigura iluminatul public stradal.

”Ultimul proiect l-am depus în luna decembrie, anul trecut, tot cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vizează eficientizarea energetică a clădirii școlii gimnaziale și dotarea cu mobilier școlar.  Am obținut un microbuz electric în partenriat cu Consiliul Județean. Prin GAL, tot cu fonduri europene, vom lua niște echipamente care vor fi montate pe tractor. Este vorba de o tocătoare universală pentru vegetația uscată, pe care o vom folosi la curățenia drumurilor, dar și o cupă trapezoidală cu care vom putea lucra la desfundarea și curățarea șanțurilor”, spune primarul Gheorghe Coadă.

Prin AFIR, edilul susține că va fi depus un proiect pentru reabilitarea ultimelor drumuri de pământ din localitate.

În localitate se lucrează la extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele Racu și Izvorașu, proiect finanțat prin Programul Național Anghel Saligny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *