Comuna Mitrofani a înființat un ADI – Colinele vâlcene – pentru a putea accesa fonduri europene

Mitrofani este una din comunele micuțe ale județului dar, care, se bucură de un cadru natural mirific, virgin chiar, ultima pe drumul comunal 98, după care dealurile străjuiesc de jur împrejur.

Primarul localității, Gheorghe Coadă, a stabilit o strategie de modernizare, făcând proiecte care să asigure comunității un mod de viață decent anilor în care trăim.

Așadar, localitatea singură nu întrunește condițiile de eligibilitate pentru obținerea de fonduri europene, astfel că edilul a ales să facă o asociere cu localitatea Prundeni , tocmai pentru a putea accesa mai cu ușurință fonduri pentru modernizarea Mitrofanilor. Noul ADI, are deja formă juridică și se numește ”Colinele vâlcene”, tocmai pentru că Mitrofaniul se află într-o căldare, înconjurat de dealuri, iar singura cale de acces rutier este cea cu Sutești.

”Pentru a putea moderniza comuna, mai exact, să putem asfalta drumurile, dar și să creăm o nouă legătură de acces, a fost să înființăm o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Noi singuri, fiind o comună cu puțini locuitori, fără gară, fără intersecții de drumuri naționale și județene etc, nu aveam nicio șansă să facem un proiect european. Acum, avem ADI cu Prundeni, avem creionat și un drum care ajunge în Prundeni, avem drumuri de asfaltat, deci, practic putem să sperăm la un proiect european. Primul pas l-am făcut, acum continuăm să facem documentațiile necesare, pentru că atunci când se vor lasa ghidurile de finanțare, noi să fim pregătiți și să depunem acest proiect”, a declarat edilul.

Primarul Coadă a subliniat faptul că drumul de legătură cu Prundeni, este un drum tematic, specific zonei, de 4,5 km, al colinelor și viilor, care poate fi turistic, mai ales că, conform proiectului nu numai ca face legătura cu DN, are o bretea de 1000 de metri către Drumul Vinului. ”Toată zona este superbă, iar după apariția acestui drum, sunt convins că vor apărea multe pensiuni și evenimente specifice viei și vinului”, a conchis Gheorghe Coadă.

Alte proiecte ale autorităților privesc extinderea rețelei de apă potabilă către satele Cetățeaua și Racu, dar și reabilitarea școlii gimnaziale, proiecte ce sunt depuse pentru finanțare la Compania Națională de Investiții.

 

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *