Comuna Mihăești pe locul 8 la nivel economic în Vâlcea dar a doua comună dezvoltată a județului
Comuna Mihăești se află pe locul 8 din punct de vedere economic între cele 89 de localități vâlcene, cu venituri în 2021 similare cu cele de anul trecut, puțin peste 3,1 milioane de lei din surse proprii.
Cu aceste cifre ocupă locul doi între comune, după Budești, având o uriașă resursă industrială, nu mai puțin de 180 de agenți economici își desfășoară activitatea aici, urmând ca în acest an, în zona industrială Stupărei să mai apară, alți noi agenți economici.
De altfel numărul de locuințe noi este de câteva sute pe an, fie reabilitări de case vechi, fie noi locații, cei mai mulți locuitori fiind din Râmnicu Vâlcea, peste 1000 de râmniceni mutându-se la Mihăești în ultimii 5 ani. Dar sunt și locuitori din Dolj, Olt, București care au locuințe în Mihăești.
Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, având cea mai mare creștere demografică din toate cele 89 de localități vâlcene.
”La această oră mai multe autorizații de locuințe deschise, avem compartimente care se mișcă rapid cu actele, autorizații, nu există timpi de așteptare, le spunem doritorilor cum sunt zonele, care sunt cele care se pretează pentru rezidență, pentru că localitatea este împărțită în zone industriale, agro-turistice cu potențial și rezidențiale. Este deja o regulă de mai bine de zece ani că localitatea este una căutată și trendul se va menține. Oamenii vor natură, vor o localitate unde să poată lucra de acasă, cei care se mută aici, sunt în mare parte segmentul tineri, cu joburi bune care fug de aglomerație, de oraș”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.
Edilul știe că s-au înmulțit cererile pentru utilități și asigură locuitorii că se va investi pe mai departe pentru asfaltări, extinderi de gaze și apă. Totodată, Bârzăgeanu speră ca în acest an să demareze după ani buni, Masterplanul de apă și canal și în cele din urmă, în localitate să fie intridusă rețeaua de canalizare
În anul 1989, comuna Mihăești era din una din cele mai sărace comune vâlcene, care se confrunta cu un fenomen masiv al depopulării și care era propusă pentru desființare, localitatea urmând să fie împărțită între orașele Băile Govora, Băbeni ș Râmnicu Vâlcea.