Comuna Mihăești cea mai mare dinamică imobiliară, cele mai multe tranzacții de terenuri și case

Raportat la Vlădești, comuna Mihăești are o rată de expansiune imobiliară cu 5 procente în plus, cel puțin pe anul 2021 și 2022, ponderea nou veniților în comuna se apropie de 40% din totalul populației de baștină.

Majoritatea sunt din Râmnicu Vâlcea, care s-au orientat spre Mihăești datorită distanței de 15-20 minute precum și a prețurilor accesibile la terenuri. Comuna deține un areal de peste 56 km pătrați și foarte multe terenuri de case, în zona intravilan. De aceea în ultimii doi ani, post-pandemie, localitatea înregistrează cea mai mare căutare de terenuri.

Există și un dezvoltator imobiliar care construiește case la cheie la diferite prețuri funcție și de solicitări. Migrația populației urbane spre Mihăești a ridicat principalii indicatori economici – salariu mediu, ponderea salariațlor, gradul de educație precum și o prezență a agenților economici, aici funcționând nu mai puțin de 3 supermarketuri mari dar și alți agenți din zona comerțului.

Șomajul nu există în cifre statistice, dimpotrivă agenții economici care dezvoltă afaceri pe zona industrială Stupărei sunt în căutare de forță de muncă. Localitatea deține două școli funcționale, grădinițe, un dispensar modern, o sală de sport polivalentă și venituri proprii care se apropie de 1 milion de euro.

Este cea mai populată localitate rurală din Vâlcea și se preconizează că în maxim 5 ani, localitatea va înregistra oficial cifra de 10.000 de locuitori.

aptul că avem infrastructura de utilități este un stimulent și faptul că localitatea are un intravilan generos deci există locuri de casă la prețuri accesibile și cu căi de acces reabilitate. Crește consistent numărul de orășeni care au venit la Mihăești, cu precădere în ultimii 10 ani, cred că raportat la localnicii vechi, proporția este de 50% cu 50%. Vorbim de o clasă mijlocie care a schimbat compozitul social al comunei. Sunt oameni care lucrează în oraș, sunt free lanceri, lucrează de acasă, oameni care și-au ridicat o casă, au amenajat o curte, îi văd sâmbăta cum tund gazonul, cum aranjează micile livezi. Mihăeștiul a devenit un cămin primitor pentru cred eu, cel puțin 4000 de noi locuitori. Și numărul acestora este în continuă creștere. Așteptăm lucrările de canalizare pentru a demara o amplă acțiune de urbanizare a arterelor stradale, mă refer la trotuare, arbuști ornamentali, piste de bicilete”, spune primarul din Mihăești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *