Comună mare, investiții multe – Fârtățeștiul continuă să se modernizeze

Pe final de an, comuna Fârtățești se poate lăuda cu o mulțime de obiective atinse. Întrebat despre realizările din anul curent, primarul localității, Nicolae Voicescu, s-a declarat dezamăgit de lipsa banilor, de lipsa rectificărilor, chiar dacă s-au realizat destule investiții,

Primăria a avut multe proiecte în desfășurare și a avut nevoie de bani pentru cofinanțări, dar și pentru plata a unui număr destul de mare de asistenți sociali și persoane cu dizabilități, fapt ce a condus la lipsa renumerației pe mai multe luni a personalului primăriei.

”Fârtățești este o comună mare, avem 71 de kilometri de rețea de apă curentă și 31 de km de rețea de canalizare. Cu toate acestea, mai avem nevoie de extinderi la ambele utilități. Așa că am depus proiect pe FDI, pentru extinderea în toată comuna de apă potabilă, respectiv încă 18 km și la canalizare la fel. Anul acesta am avut multe proiecte care s-au terminat, altele sunt în derulare și altele sunt în așteptare. S-au reabilitat și modernizat școlile I-VIII din satul Rusănești și sc I-IV din satul Dozești, grădinița normală, căminul cultural din satul Dozești, s-a finalizat și dat în folosință grădinița cu program prelungit și s-a finalizat și parcul fotovoltaic. Avem în derulare și se lucrează intens la Centrul Social Sf Nicolae, din curtea schitului, se construiește o capelă la Biserica Sf Gheorghe și se pictează Biserica Sf Mihail și Gavril din satul Dejoi. De asemenea, se construiesc două platforme de gunoi de graj, iar pe FDI am depus trei proiecte proiecte, unul pentru asfaltarea a 17,5 km de drumuri comunale, sătești și ulițe, introducerea gazului metan și extinderea apei si canalizării.”, a declarat primarul Nicolae Voicescu.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *