Comuna Lungești dată exemplu la nivel național pentru accesarea de fonduri

Media națională a promovat comuna Lungești și modul în care în ultimii ani, administrația locală a reușkt să transforme cu totul această localitate din sudul Vâlcii.

Primarul Tiberiu Costea fiind dat exemplu despre cum o instituție lucreză în folosul comunității și a ridicării standardelor de viață. Despre Costea se afirmă că este un primar a reușit să construiască cu fonduri europene un complex educațional la standarde europene.

Școala primară, grădinița și școala gimnazială sunt reabilitate cu fonduri nerambursabile.

O altă grădiniță modernă va fi dată în folosință. În constructive e o grădiniță modernă pentru care a accesat peste 2,3 milioane de lei.

Tiberiu Costea, primarul comunei Lungești: ”Găsim variante pentru grădiniță cu program prelungit și pentru copiii din satele învecinate.  Complexul conține și o sală modernă de sport pentru care a primit o finanțare de 3,3 milioane de lei și, în curând, se va construi și un bazin de înot. Suntem pe lista de investiții. Așteptăm avizul de la gaze.(…) Nu am mers niciodată la ghici. Nu ar fi corect”

Comuna Lungești se află în plin proces de modernizare, foarte multe proiecte fiind depuse pe energie verde. cum ar fi eficientizarea energetică a instituțiilor, stații de autubuz cu internet și aer condiționat, digitalizare completă a serviciilor din primărie, concomitent cu implementarea GiS. Primăria va achiziționa și două drone utile în procesul de cadastrare, identificarea zonelor de risc, a zonelor unde se depozitează gunoiul, localizarea incendiilor etc.

Unul din proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării a fost aprobat de curând și a primit finanțare in valoare de14.488.233 lei, bani cu care Tiberiu Costea va asfalta toate drumurile și uițele de interes local din localitate.

Pentru comuna Lungești  infrastructura de bază este deja o realitate și asigură condiții de sănătate, protecția mediului, condiții optime de trai și cel mai important, premisele pentru dezvoltarea unei economii rurale competitive.

 

 

Tot cu fonduri europene a modernizat dispensarul medical al comunei.

 

 

În curând, vârstnicii satului vor avea un centru de zi în care să socializeze și să se relaxeze după o investiție de aproape 800.000 de euro.

 

 

Tiberiu Costea, primarul comunei Lungești: O să fie dotat cu aparatură medicală pentru sport. Biciclete, aparate fitness, paturi pentru masaj. O să fie desfășurate activități multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *