Comuna Livezi va participa la Festivalul cultural ”Dealul Muierii”, festival unic pentru județele Vâlcea și Gorj

În luna aprilie, s-au pus bazele unui amplu festival de gală, unul care va pune în valoare frumoasa comună vâlceană, Livezi.

Este vorba de ”Festivalul cultural Dealul Muierii” Astfel în perioada 21 – 26 iunie va avea loc punerea in valoare a brandului regional Dealul Muierii.

Un numar de 43 fete vor pleca din cele doua Pesteri: Pestera Muierii si Pestera Polovragi pe Dealul Muierii pe traseul Polovragi, Alimpesti, Rosia de Amaradia, Ruget, Obislavu, Gradistea, Livezi, Obarsia, Zatreni, Halangesti, Danciulesti, Ghioroiu, Talpasi, Farcasi, Melinesti Goiesti.

Pe Deal, la Cetatea dacica din Gradistea, cele 43 de fete vor intalni cativa tineri turci pe care ii vor lua la goana pe Deal spre Craiova. Scena va fi filmata la Cetatea din Gradistea. Traseul de 80 km va fi realizat de 62 de tineri ( 43 femei si 19 ), vor innopta la Ruget, Obislavu, Obarsia si Cabana Balaci din Golumbu.

Vor avea loc seri culturale cu foc de tabara, iar pe timpul traseului satenii isi vor promova produsele locale, mestesugurile si traditia, gastronomia locale, etc. Vor fi 6 secvente de drum, toate vor fi filmate.

”Va asteptam cu drag sa participati, este un Festival innedit care va promova zona. Brandul Dealul Muierii va pune in valoare atractiile turistice ale zonei, frumusetile locului, gastronomia locala, mestesuguri si traditii in satele din stanga si dreapta dealului. Se va pune in valoarea crearea unor parcuri de distractii, tiroliene, spatii de cazare in pensiuni, o pista de ciclism, etc”, spune primarul comunei vâlcene, Ștefan Verdeș.

Comuna vâlceană Livezi va fi una din gazdele acestui festival, primarul Ștefan Verdeș susține că în cele din urmă această parte a județului Vâlcea va fi promovată.

”De ce nu un brand turistic, pentru că Dealul Muierii este unul dintre cele mai fascinante pagini de istorie românească. Noi am reușit să facem acest drum de legătură, tocmai pentru a ajuta și a sprijini acest proiect, în afara unei noi artere între Vâlcea și Gorj. Livezi va fi parte activă a acestuii festival. Vom încerca să valorificăm intreg potențialul pe care comuna noastră îl are de oferit”, spune primarul Verdeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *