Comuna Lăcusteni, o localitate care închide frumos județul Vâlcea, la sud-vest.

Comuna Lacusteni este una cu adevărat frumoasă, cu drumuri care curg dincolo de pădurile pastelate ale toamnei, oferind văii Oltețului, una din cele mai elegante și cochete așezări românești de la sud de Vâlcea.

Lovit de magia toamnei, mă simt îndreptățit să cred că cele mai frumoase păduri de peste an sunt cele de deal sau cele colinare. Sunt pădurile care desenează, care dau acuarelă în fiecare lună a anului, sunt cele care pun suflet pe un şevalet, sunt acele păduri de aur toamna. Și toate vin să acopere marginile Lăcusteniului, mângâind acest frumos așezânt de oameni, de case, de ape..

La Lăcustenii de Jos, după satul Rispiți zse află o astfel de Poiană, unde în fiecare an de Paște, se adună peste 200 de tineri din comună, la o serbare câmpenească, la distracție și muzică. Pentru că sunt mulți tineri în Lăcusteni. Avem chiar și o campioană. Julia este karateka noastră medaliată național, antrenată de sensei Totilcă Octavian.
O grădiniță dezafectată, Primăria din Lăcusteni, a oferit-o tinerilor pentru a face sport. Sport de performanță după cum se vede.
Majoritatea drumurilor din comună au fost reabilitate, cele care nu au asfalt au fost balastate cu piatră, adninistrația încercând să ofere locuitorilor condiții decente de viață.
Cosmin Bocșaru spune că pe Planul Național de Investiții urmează să fie depuse două proiecte, care înseamnă 6 km de drumuri dar și școala gimnazială. Acesta fiind singurul program pe care îl poate accesa primăria, asta pentru că pe niciun alt program nu poate accesa fonduri, din cauza situației grele financiare pe care a moștenit-o actuala administrație.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *