Comuna Lăcusteni începe să iasă ”la lumină” după un blocaj de peste 7 ani

O comună care a fost lovită crunt financiar în ultimii ani refuză să dispară, mai mult, primarul Bocșaru spune că Lăcuseteniul are viitor și că va depune toate eforturile pentru a debloca la un moment dat situația.

”Nu este vina noastră și nici a comunității. La un moment situația se va limpezi iar cei care au produs necazul financiar care se răsfrânge asupra noastră vor da socoteală. dar asta este altă discuție și este treaba instanțelor.  Până atunci am supraviețuit, am făcut tot ce ținea de noi de a scoate din blocaj o adminitrație despre care puțini ne-ar fi acordat șanse de reușită. Eu spun că începem să ieșim la lumină. Comunitatea a înțeles și viața merge înainte. Proiectele se fac, lucrările sunt, avem o viață economică aici, pot spune că se cumpără terenuri, apar case noi, sunt orășeni care îndrăgesc peisajul de aici și cumpără case vechi și le modernizează. Nu suntem o comunitate săracă, mai mult de jumătate din terenurile agricole sunt arendate. Fie de firme de aici, fie din județ”, spune primarul Cosmin Bocșaru.

Unul dintre obiectivele la care ține edilul din Lăcusteni este școala generală, unde 100 de elevi, spune el, învață încă pe băncile vechi din rumeguș.

”Asta a fost situația. Dar lucrăm la o documentație amplă pentru reabilitarea și modernizarea acestei unități școlare. Vreau să spun că prin donații am reușit să dotăm cu mobilier două clase. Dar nu e suficient. Micuții vor să învețe carte și indiferent cât de greu ar fi, trebuie să-i ajutăm. Vom avea o școală model aici, la Lăcusteni. La fel și cu dispensarul medical, vrem să îl reabilităm”, adaugă primarul din Lăcusteni.

Căminul Cultural este depus de 5 ani pentru finanțare. Iar Bocșaru dorește să reabilteze 4 km de drumuri principale.

Lăcusteniul este una din cele mai elegante și cochete comune din sudul Vâlcii. O comună cunsocută prin curățenie, eleganță, case frumoase și oameni gospodari. O comună veche boierească, unde istoria a lăsat amprente mari. Aici a stat multă vreme oastea lui Tudor Vladimirescu în 1821, Răscoala de la 1907 a avut un uriaș impact dar și pașoptiștii au ales Lăcusteniul ca loc de adunare.

O localitate care s-a dezvoltat cursiv, cu preponderență agricolă. Până în 2015, când în urma unei lucrări din fonduri europene, realizată defectuos, localitatea  a fost efectiv pusă sub sechestru. Un blocaj financiar cu care se luptă de mai aproape 5 ani, primarul Cosmin Bocșaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *