Comuna Gușoeni a solicitat finanțare pentru 14 obiective de investiții

Administrația locală a comunei Gușoeni a pregătit 14 proiecte investiționale, privind modernizarea comunei, pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării pentru finanțare. Potrivit primarului Nicolae Concioiu,  finanțarea acestor proiecte va duce, automat, la un salt evolutiv al localității din toate punctele de vedere.

Obiectivele pentru care primarul Concioiu a solicitat finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt: Dispensar medical, școala gimnazială, canaizare și stație e epurare, sistem distribuție gaze naturale, iluminat public, modernizare DC 86, asfaltare druumuri în lungme de 8,31 km, construire pod, zone pietonale și piste biciclete, cămmin cultural, modernizare bază sportivă, centrală electrică fotovoltaică și amenajare centtru civic. Realizarea tuturor acestor obiective va plasa Gușoeniul drept o localitate modernă, căutată pentru resurse, atractivă pentru investitori.

”În condiții de resurse financiare locale insuficiente, este nevoie de abordarea managementului pe proiecte, acesta fiind sarcina și obligația unei administrații locale, dar și de a adopta metode și noi practici pentru valorificarea noilor oportunități ce vor apărea. Consider că dezvoltarea comunei Gușoeni se face prin  comunicare, transparența actului decizițional, implementarea de proiecte, modernizarea infrastructurii de bază și asigurarea accesului populației și agenților economici la această infrastructură. Toate acestea vor conduce la întărirea solidarităţii comunitare și, implicit, la creșterea nivelului de trai.”, a conchis primarul Concioiu.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *