Comuna Grădiștea este un pivot economic pe Valea Oltețului

Comună etalon al dezvoltării în această parte de județ, o intersecție de drumuri și o poartă de intrare în județ, comuna Grădiștea intră treptat într-o nouă etapă de dezvoltare, consolidăndu-se ca un piviot economic pe DN 67B.
Cu venituri proprii de peste 1,4 milioane lei, de aproape 3 ori mai mult decât în 2022, la Grădiștea, primarul Ilie Boiangiu spune că doar prin infrastructură lucrurile se vor schimba, în sensul atragerii de investitori privați.
”Ne confruntăm cu fenomenul depopulării și îmbătrânirii populației. Migrația în afară a fost factorul decisiv care a dus la scăderea populației din Grădiștea. Lipsa locurilor de muncă sau a salariilor mici, pentru mult timp în România, în primele decenii,  lucruri pe care le cunoaștem cu toții. Să nu credem în miracole, românii vor rămâne în țară atunci când salariile vor fi unele decente și vor putea asigura un nivel de trai decent pentru o familie. Grădiștea depinde foarte mult de dezvoltarea celor trei orașe din apropiere, mă refer la Berbești, Horezu și Bălcești dar și de o infrastructură care să asigure naveta spre locurile de muncă în timp util. Scopul nostru, al administrației  din comuna Grădiștea, este ca prin activitatea și prin munca noastră și a întregii echipe de la primărie să creăm acea atmosferă prielnică pentru o viață mai bună, mai sănătoasă și fără probleme legate de viața socială. Cred că orice UAT din această țară trebuie să își pună la punct infrastructura de bază și mă refer la drumuri, străzi, apă, canalizare, gaz pentru că nu putem să avem o dezvoltare economică fără să avem această infrastructură bună. Noi am atras mereu fonduri europene. Asta facem și acum dar economia județului nu o oferă doar Grădiștea. Reîntoarcerea tinerilor în țară sau oprierea heomoragiei  se va datora unei salarizări bune aici.  Avem proeicte prin PNRR, avem Anghel Saligny de implementat în acest an, vom reabilita toată infrastructura de drumuri. Așteptăm noul POR”, spune primarul din Grădiștea

Pentru anul 2024, comuna Grădiștea a fost prinsă la bugetul de stat cu suma de 250.000 lei pentru reabilitarea de drumuri comunale, sătești și agricole. Aceste fonduri se adaugă amplului proiect de asfaltate, finanțat prin Anghel Saligny.

Ilie Boiangiu, primarul comunei susține că astfel se vor finaliza majoritatea infrastructurii stradale din Grădiștea.

”Am început în toamna anului trecut programul de asfaltare, un amplu program care va completa infrastructura rutieră din localitate, ducând-o la aproape 90%. Tot în 2024 vor intra în implementare programele din PNRR – eficientizare energetică a școlii gimnaziale, TIC primărie, stațiile de încarcare electrice, parcul fotovoltaic, dotarea școlii cu echipament IT și mobilier precum și un alt program de asfaltare a încă 2 km de drumuri”, spune Boiangiu.

Totodată Grădiștea a obținut și rețeaua de gaze naturale printr-un parteneriat cu Sinești și Berbești.

În acest moment primăria urmează să monteze pe sala de sport un sistem de panouri fotovoltaice precum și pompe de căldură. Același sistem va fi realizat și la instalația de pompe pentru rețeaua de apă.

Se poate spune că localitatea a avut un parcurs în ultimii ani, destul de pronunțat în investiții publice, Grădiștea beneficiind de majoritatea utilităților. Și de precizat comuna este una strategic situată pe DN 67B, la intrarea dinspre Gorj în județul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *