Comuna Ghioroiu are, acum, două noi legături de acces cu județele Dolj și Gorj

Până nu demult, comuna Ghioroiu era complet izolată, poziționată practic într-o înfundătură, neavând decât o singură legătură de acces și aia în lungime de 14 kilometri, prin Bălcești, cu restul localităților județelor Vâlcea, Dolj sau Gorj. Acest lucru a însemnat pentru frumoasa comună o stagnare la dezvoltare, la modernizare. Primarul Iosiv Predescu s-a implicat în mai multe proiecte pentru a reuși să asigure comunității utilități decente anilor în care trăim, dar cu toate acestea, distanța mare, de 14 kilometri, care trebuia parcursă pentru a ajunge în Balcești, după care să se continue drumul la Rm Vâlcea, Craiova sau Tg Jiu, impiedica și stopa dezvoltarea.

Nesperat, de curând, Ghioroiu are încă două legături cu județele vecine, Dolj și Gorj, legături care scurtează cu foarte mulți kilometri distantele către Craiova sau Tg. Jiu, avantajând salariații care merg către Craiova sau județul Gorj. Consiliul Județean Vâlcea a refăcut și modernizat cu rigole platforma drumului către Dolj, dar și către Gorj.

Edilul s-a declarat extrem de mulțumit de aceste investiții, declarând că ”…acești 2 kilometri de drum către județul Dolj, pietruiti, compactați, rigolați, au deschis oamenilor drumul către Craiova, scurtându-se cu mult distanța, dar și timpii parcurși. De asemenea, cei 3,6 kilometri de drum către județul Gorj au fost profilați, s-a tăiat vegetația care cuprinsese tot drumul, practic s-a elibarat și această cale, iar oamenii sunt foarte mulțumiți de aceaste investiții.”

Pe viitor, primarul speră într-o altă legătură și cu localitatea vecină Zătreni, prin satul Poenari -Văleni – Mecea – Zătreni, deoarece și comuna Zătreni are proiect pentru modernizarea acestei legături.

Edilul a mai adăugat că s-a refăcut documentația pentru baza sportivă, adăugându-se și vestiare și tribună și speră să se finalizeze și evaluările proiectelor privind reabilitarea sediului primăriei și a căminului cultural, proiecte ce se află pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *