Comuna Galicea dorește să-și facă renumită în lume gastronomia locală, prin concursuri culinare

Una din atracțiile principale ale evenimentului ”Artisan 2.0 – generația următoare” a fost concursul culinar ”Galicea în bucate” una din acțiunile pe care administrația publică locală a Comunei Galicea le întreprinde, în parteneriat cu organizații nonguvernamentale și, mai ales, membrii comunității locale, pentru a consolida poziția comunei noastre pe harta turistică a României Europei și lumii întregi.
Ne propunem să construim prin acest concurs – pe care îl vom continua în fiecare an – să ”oficializăm” un ”Meniu de Galicea” pe care să îl promovăm ca parte a brandului comunei.
La concurs s-au înscris toţi cetăţenii care arată pasiune şi dragoste pentru domeniul gastronomic, și care au dorit să împărtăşească şi altor vâlceni din experienţa lor prin realizarea de preparate care să valorifice ingredientele locale și să îmbine tradiția cu inovarea, fără a fi profesionişti în domeniul gastronomiei.
Nu a existat nicio restricție privind rețetele, singura condiție a fost ca ele să includă procentul de ingrediente locale corespunzător fiecărei secțiuni. Astfel au putut fi rețete tradiționale transmise din generație în generație rețete fussion sau rețete 100% originale, create de participanți.

Nu a existat limită de vârstă, ocupaţie, pregătire profesională dar au fost punctate suplimentar persoanele peste 55 de ani și echipele inter-generaționale care au inclus tineri și seniori.
Produsele au putut fi aduse gata pregătite și amenajate la standurile puse la dispoziție de organizatori în locația Domeniul Pietrosu parc.
”Din punctul meu de vedere toate aceste acțiuni sunt menite în a ne promova tot ce avem noi mai bun aici în zonă. Bucătăria din Galicea este una cunoscută în regiune, pe acest mal al Oltului, are o tradiție seculară aș spune și care combină atât specificul oltenesc cât și al Munteniei. Noi nu vorbim doar de bucătărie, vrem să punem în valoare aboslut tot ce avem aici, tradiția cremenarilor, a aurarilor de pe Olt, mănăstirile și lăcașele de cult, piscicultura, portul popular. Galicea reprezintă o frântură de România”, spune primarul Florin Mărăcine, primarul localității.