Comuna Drăgoești are After School

Anul trecut, în luna noimenbrie, în comuna Drăgoești, a început construcția unui After School, iar în scurt timp administrația locală din localitate va inaugura această investiție. Imobilul are două săli de curs, bucătărie, dotată cu veselă, tacâmuri, plite, frigidere, mașina de spălat, cabinet medical, cameră de joacă, cameră de odihnă, calculatoare, birotică, etc. Acest After School va găzdui circa 20 de copii care, după terminarea orelor de curs, vor servi o masă caldă, se vor relaxa și vor face temele sub îndrumarea a două cadre didactice. Copiii mai beneficiază și de un parculeț de joacă, teren joaca after scooldotat cu echipamente corespunzătoare, care este amplasat în curtea imobilului. De menționat este faptul că, investiția a fost realizată în foarte scurt timp și cu bani de la bugetul local, iar în scurt timp obiectivul își va atinge scopul.

 

 

11 șantiere lucrează pe teritoriul comunei

 

Pe teritoriul comunei lucrează 11 șantiere la asfaltări, rigole, apă, canal, after school, recondiționare canale, etc. Potrivit, primarului Gheorghe Melente “până în luna octombrie se vor termina cei șase kilometri de asfaltat pe drumuri de interes local, iar în noiembrie se vor finaliza lucrările la 10 km de apă și canal, cu stație de epurare și tratare a apei. Totodată, avem în lucru documentația pentru accesare de fonduri europene pentru  încă șase kilometri de asfalt. Săptămâna viitoare vom muta si biblioteca comunală în sediul căminului cultural care a fost reabilitat, termopanat și dotat. De asemenea, lucrările de reabilitare la căminul cultural au fost realizate tot cu fonduri proprii și cu beneficiarii de ajutor social, noi plătind doar materialele de construcție. Anul trecut am făcut gardul de împrejmuire, iar acum, putem muta și biblioteca comunală ’’, a precizat edilul.

În mandatul său, Melente a derulat peste trei milioane de euro prin proiecte de anvergură, respectiv : poduri terminate, sediul primărie, baza sportivă, drumuri asfaltate, apă, canal, etc.  De curând, primarul a înființat ADI, impreună cu două localități vecine, pentru a întruni criteriile privind accesarea de fonduri europene, prin măsura 125, privind asfaltarea drumurilor de tarla de legătură între comune.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *